----Opel---???

----Opel---???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
RE: Opel Garage

Evo danas stigla crijeva.Opran kos motora,sutra ujutro pocinjemo sklapanje....Malo cu polakirati unutrasnjost dok je motor van.
 
Član
RE: Opel Garage

ovakav projekt nisam vidio od kad je na jednom forumu neki tip sličnu stvar pokušao sa corradom g60, svaka vam čast, treba za ovo puno znanja i strpljenja, al po meni mislim da je znanje najbitnije, lakše je doći do love nego znanja, nadam se da ću ga i ja steći kad si kupim prvi krš od auta hehe:)
 
Član
RE: Opel Garage

Hvala na cestitkama,al ima tu jos puno posla.
U ovu rupu ovde(koja je danas malkice polakirana iznutra)

Ide konacno ovaj mali sklop

i jos neke dodatne sitnice

Mislim da cemo se vozati za 1 Maj....
 
Član
RE: Opel Garage

svaka cast care samo naprijed... konacno je sve krenulo svojim tokom i za 1 maj imas vozilicu u paketu... od srca ti zelim da se navozas i da to bude ono sto si htjeo i zelio...
 
Član
RE: Opel Garage

Svaka cast,ovo je nema dalje,sad imas novo auto,sretno sa njim i da se navozas za 1 maj
 
Član
RE: Opel Garage

Malo sam dertaljnije pročitao sve ovo i mogu samo da ti čestitam na trudu,ukusu,iskrenosti...
Druže,puno sreće u daljnjem projektu i puno pređenih kilometara...puno si uložio u svoj projekt i zato čuvaj to;)
Ako ti bilo šta zatreba vezano za ovjes,mehaniku,elektroniku,kočione sisteme...samo se javi;)
 
Član
RE: Opel Garage

Evo,stigao je i posljednji dio,konacno.Prednji diskovi(ATE),komplet sa plocicama.

Fascinirala me upravo velicina,nikad nisam vozio 284 mm diskove.

To bi bilo to sto se tice dijelova.Ostaje cekati jesen da sze uzmu gewinde,jer sad od toga nema nista....Sad predstoji nekoliko dana slaganja komplet motora sa pogonom,angelki,cukica,prekidaca za paljenje ,i nekih sitnica.
Onda generalno ciscenje i spremna ce biti za 1-majsku voznju.....
Wish me luck....
 
Član
RE: Opel Garage

drago mi je da ide sve po planu koliko toliko i da nema vecih problema oko slaganja... jednom sam rekao i opet cu ponoviti ... Samo polako !
 
Član
RE: Opel Garage

Pa mogu ti reci da i nema nekih problema,samo se puno ceka na dijelove jer kontaktiram direktno fabriku.Ostalo je vise -manje OK.Vlasnik servisa se stvarno trudi da uradimo to svojski,nemam primjedbi.Bice to ipak strasan auto.Pakleno brz,al i pouzdan.Kako i ne bi,sve sam promijeno sto se promijeniti da,osim sasije.
 
Član
RE: Opel Garage

a ECU ??? :))))

Mislim da je pametno kad sve to sklopis u auto da ipak malo pripazis dok se motor nerazradi jer je ova faza kod tebe prilicno jaca nego orginalna mapa sto bude.Moze i puno jace nego sto je sad kod tebe ali kako ti je auto za svaki dan i ovo je OK.Eto sretno ti i ipak pripazi malo dok nerazradis motor da ga neforsiras previse.

Sretno jos jednom...
 
Član
RE: Opel Garage

E ,upravo zbog te mape cu se posavjetovati s tobom.Ako se uspijem suzdrzati od pritiskanja gasa,mogao bih je razraditi i ovako.Dejo iz servisa je rekao da ce je on voziti do 500 kilometara.Opet,opasnost naravno postoji ,jer je pritisak turbine dosta visok.Al ako je necu tjerati u okretaje preko 3000, bice ok.Kad se motor razradi i odem na valjke nakon 5000 Kilometara,znacemo tacno koliko je mapa jaca.I sta je sa potrosnjom goriva,to me onako interesuje.
A dal ce biti za svaki dan ili race,odlucicu naknadno.Sinter je u garazi,u kutiji,ceka svoju priliku.....Toyo na dohvat ruke.Vidjecemo za koji mjesec,kad stavim veci Intercooler i Samco crijeva.
I hvala na upozorenju...;)
 
Član
RE: Opel Garage

ako ces je praviti za race javi se pa da ti slozim jacu mapu koja radi na 1.4 bara overboost 1.5
Ta moja je jaca od svake EDS + faze i tvoj motor je sad idealan za tu mapu,sve je novo.

Imam i wideband sondu,map senzor,EGT senzor i sve mozemo ustimati da bude perfektno,znaci da ti smjesa bude idealna na tom pritisku i da temparatura gasove neprelazi kriticnu vrijednost.

Ali o tome poslije,kad razaradis motor i ako ga budes planirao za race onda to mozemo.

P.S. za ovu sad mapu nisu ti bitni obrataji nego pritisak turba,pazi da ti pritisak neide preko 0.6-0.7 a pusti obrtaje.Ti mozes nabiti 1.2 overboosta i na 1500 rpm,to ti pazi a ne obrtaje.
Zakljucak:nemoj samo gas do kraja stiskati i nece ti pritisak skakati preko 0.7 bez obzira na koliko si obrtaja
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top