Brum Brum je napisao(la):azbest nemoj niposto, hem sto je kancerogen hem sto smrdi grana svaki put kad vozis ne mozes sjediti u autu od smrada, bolje nemoj omotavati nikako, sto ce ti to.
.nOKe je napisao(la):2 esso : druze kako ste pricvrstili traku na krajevima downpipea i jeste li koristili lijepilo ispod ?
poz
IGY je napisao(la):noke mislim da temperatura ide i do 800 stepeni na izduvnoj grani
tako da nema tog ljepila koje se nece raspasti
pa eto, radi se da nije dosadno :icon_smile:bucky_mb@yahoo je napisao(la):kod tebe se uvijek nesto raducka, sta mislis koliko bi trebao
snage imati nakon zamjene turba ic-a i sl,,
Twister je napisao(la):IGY je napisao(la):noke mislim da temperatura ide i do 800 stepeni na izduvnoj grani
tako da nema tog ljepila koje se nece raspasti
Digresija na ovaj post.....postoji silokonsko lepilo za +1200 stepeni (znam za sigurno da je u crnoj boji, a da li postoji u jos nekoj to ne znam)
esso_sa je napisao(la):Brum Brum je napisao(la):azbest nemoj niposto, hem sto je kancerogen hem sto smrdi grana svaki put kad vozis ne mozes sjediti u autu od smrada, bolje nemoj omotavati nikako, sto ce ti to.
Nidje veze ! Ja a i alenx na svom kecu, imamo izduve komplet omotane azbest trakom, przimo ih turbinama a nit sta gori, nit sta smrdi.... Tebe je ocito neko dobro izradio pa ti strovalio neko smece od trake.
Ja ti 100% garantujem da kvalitetna traka nikad nece odgarat i smrdit a takvu traku upravo alenx i prodaje !
@Noke, zastita susjednih komponenti od toplote izduva je samo usputna svrha azbest trake... Grana se omotava trakom iz skroz drugih razloga
Brum Brum je napisao(la):bio u autu na kojem je grana umotana tom trakom, brate smrdi fuj, u pitanju je 2.0 20V turbo fiatov motor