RE: Delta HF_turbo + nova hauba od integralke
Je ima ta iz Capljine, mislim da je to najnovija u BiH. To je Evo 1 Kat, mehanika od 16V sa motorom od 8V, bar serijski. A ovaj je ubacio masinu iz Fiat Coupea 2.0 16V u nju, vozila je oko 14,5 na 402 metra ak se ne varam, sasvim solidno vrijeme za takav autic. Nekad je bila u Tuzli, znam je ja jos dok je siva bila, prodavala se nekih 12000 KM dugo vremena, ako je ovaj lik toliko dao za nju, onda mora i da zna kakav je to auto. Sumnjam da bi neko dao tolike pare za auto, da ne zna sta je to. Bila je jos i ona trkaca u Capljini, vozio je Krainovic na brdskim trkama, neka zuto-zelena boja, prodavao je za 5000 KM prije neke 3-4 godine. Ne znam sta je sa njom sad i jel jos medju zivim. I u Sarajevu imaju jos dvije Integrale 8V, jedna od Drazena i druga od Gorana, obje crvene. Plus to, sto ja znam od Delti 4x4 u BiH, ima jos Hotina, dvije HF 4WD i u Sarajevu sam jednom il dvaput vidio sivu Deltu Integrale, nazalost uvijek negdje iz daljine i u prolazu, nikad nisam uspio to upratiti da vidim jel prava il nije, al prosirene blatobrane sam skuzio. Imaju i dvije ala Integrale 1,6 Turbo u Sa, jedna zuta od Evolutiona body kit i ona crvena od Saleta, sto izgleda kao obicna Integrale. A onih obicnih 1,6 turbo ima vise...
Sjetih se da je bila i u Mostaru jedna crvena Integrale, ja je isao gledati jos 2001 godine. Imala je super uradjenu karoseriju, al je bila ubijena do bola u svemu ostalom. Nisam siguran, al moze bit da je to ova sto je sad kod Drazena, jer je on rekao da je svoju nabavio negdje iz tih krajeva i dovukao je na slepi do Sarajeva, gdje je skroz restaurirao i sad je u mnogo finom stanju. Mislim i da se prodaje, nekih 10000-ak KM il tako nesto.