RE: Honda Civic ED7
Moze i bez dihtunga, samo crveni silikon
Filc ti nece nista pomoci po pitanju dampinga, jer je to mnogo laga termoizolacioni materijal za ispod parketa i laminata koliko se ja razumijem. Tako da ce ti svakako biti toplije u autu a mozes udarit i laminat sad
Za damping se koristi uvjek neke smjese na bazi bitumena, asvalta ili kojecega koje su teske i smanjuju odnosno dampiraju vibriranje lima tako sto se zalijepe na njega i povecaju mu masu.
Filc si imao u Bijeljini, vjerujem i u Brckom u bilo kojoj prodavnici laminata mislim da je 5 mm i neke crno sive boje je, a taj tanki je bijeli, ovde cini mi se dodje 10ak KM rolna cijela tog bijelog.
A dobar je za vrata isto ovako kako si stavio, da zacepis rupe izmedju tapacirunga i vanjskog lima, da se odvoji tapacirung - zrak - filc - zrak - vanjski lim. Kad sam to stavio po vratima manje mi je maglilo zimi ili kad pada kisa sto ce reci da izoluje dobro.
A imas na CRX filc lijepljen zivom gumom po vratima, pa mozda mozes tu gumu da iskoristis ako uspijes odvojiti
A imas i damping materijal na vanjskom limu na vratima i na manje vise svugdje gdje sam ja skontao da je kriticno
pa pogledaj i to, ali to mislim da se vec ne moze skinuti, a i to ima kupiti svuda, taj je kupljen u Bijeljini i kostao oko 30 - 40 KM po kvadratu cini mi se.