da se i ja upišem, treniram vec neke 3 godine,poceo od apsolutne nule,kost i koža bio,187 cm visok,62 kg...trenutno sam na 84 kg došao :icon_biggrin:
znam da bih za ovaj period trebao daleko više napredovati ali,nažalost u najvaznijim periodima(periodi gdje se,da kazem tijelo pocelo graditi) pravio dosta pauza,vecinski zbog bolesti,(jednom se razbolio ozbiljno i imunitet pao skroz,tako da sam bio bolešljiv pravo),ugl je bilo radim 6-7 mjeseci,i onda se razbolim pa sve padne u vodu i opet od nule...do sada,treniram vec nekih 5 mjeseci bez pauze (zadnja je bila kada sam fasovao upalu usnih/nosnih kanala,grla i nesto pluca zezala :lol
od suplemenata nisam ništa koristio,nista proteini i bilo sta vezano sto kazu za "hemiju"...
evo koja slika,nemam novijih slika,ova zadnja je od prije godinu,na njoj sam sa nekih 75-78 kg,nezz tacno...
sami pocetak,ne se smijati xD :lol:
i ovo je sa nekih otpr 75-78 kg
U maju cu napraviti pravi update,opucati koji sliku i odraditi mjerenja,pa postavim
Sto se tice ishrane,prije teretane sam bio izuzetno probirljiv i k'o vrabac jeo,kljukali me raznim tabletama,da bi odjednom postao žestoki omnivor,sve sto dodje pod ruku jeo sam :lol:
u pocetku mi je ishrana bila kao uvijek 3 obroka,dorucak-rucak-vecera,nisam obracao paznju na to,medjutim kako je vrijeme odmicalo,sve sam više i više radio na tome...sveo fast food i gazirana pica na minimum,masno takodjer,više ubacio piletine,ribe itd itd,trenutno mi se dan svodi,sto se tice ishrane,na 6-7 obroka;
ujutro,cim ustanem neki laganiji obrok u vidu pahuljica,da me "probudi"
nakon 1h vremena,dorucak,nastojim da bude što više proteina,ali koliko mi frizider to dopusta (jaja,sir,mlijeko....)
onda nekada u toku dana slijedi marenda,keksići+voce (banane)
slijedi ručak,za kojim se NE prežderavam...
pola sata prije treninga,uzmem opet nesto lagano tipa marende,da me "podigne"
i ide trening,poslije treninga ide obilniji obrok,sto proteinima,sto UH,ugl bude ili piletina ili crveno meso....
i pred spavanje ide laganiji obrokcic neki domaci vocni frape ili onaj mlijecni šejk sto se ima kupiti u samoposluzi,meggle il' sta vec
Naravno rijec je o totalno amaterskom bodybuildingu,treniram zbog sebe,sto volim taj osjecaj...namjeravam do 90 kg dogurati prirodnim putem i onda uzeti nesto,da nabacim još koju kilu,da probam,ali to je na dugom štapu sto se kaze u narodu :icon_biggrin:
p.s. trening pocinje od utorka-srijeda-cetvrtak(pauza)-petak,subota,ned i pon(pauza)