Apsolutno se nikad ne vezem. Izuzeci su ako primjetim da je policija negdje na putu, pa cisto da izbjegnem kaznu, a cim ih prodjem odvezem se iste sekunde. Ne podnosim pojas.
A sto se sigurnosti tice, znam nekoliko ljudi kojima je pojas nanijeo povrede koje inace ne i zxadobili, a s' druge strane sletio sam sa puta pri cca 180 km/h, prevrnuo se poslije toga 4 puta, nisam bio vezan i jedino sam zadobio posjekotinu na glavi. Tako da ta sigurnost kod mene ne pije vode, sve je to sreca. Treba gledati da do udesa ne dodje, a ako dodje, 99% je pitanje srece sa kakvim povredama ces zavrsiti. Samo treba ostati pribran i ne pustati volan iz ruku i cvrsto se drzati. Tako sam uradio i prosao sam bez povreda.
Po meni je kazna za pojas jedna od vecih gluposti koja postoju u zakonima uopste. To bi trebalo ostaviti kao stvar licnog izbora, jer nevezanjem pojasa ugrozavas jedino sebe i nikog drugog. Isto kao sto je vani za kacigu za bicikl. Niko te ne tjera da je nosis, ali ako padnes nemas pravo traziti nadoknadu od osiguranja za eventualne povrede. Ako imas kacigu, osiguranje ti pokriva lijecenje. Tako nesto bi trebalo napraviti i sa pojasom.
Meni licno, pojas stvara osjecaj nelagode i povecava mi nervozu dok vozim, a tada sigurno ne reagujem isto kao kad sam opusten za volanom.