Bojan79 je napisao(la):Sa 1.9 tdi motorom nema greske . Ako je imalo odrzavan mora preci 400 000 km bez problema , naravno mozes naletiti i na loseg ali velika je vecina onih koji su prezadovoljni sa tim motorom . Ja sam imao dva pasata 1.9 i bio sam prezadovoljan . Potrosnja mala , odrzavanje lako i nije skupo a jako malo kvarova tj sitnica od kvarova . Prvi koji sam vozio bio je pasat 95 gp sa 90 ks i vozio sam ga 200 000 km , prodan sa 360 000 km i covjek ga jos vozi . Za tih 200 000 km nisam imao nikakvih velikih ulaganja osim naravno redovnih servisa , diskova ,plocica . E sad ja sam imao srece pa sam potrefio dobro auto ali opet kazem velika je vecina onih koji su prezadovoljni sa vw i 1.9 tdi motorom ... Sretno sa kupovinom i da te sreca posluzi ko mene
trizex je napisao(la):pa i ne pitas koje auto kupiti nego sta mislimo o golfu 4 - promijenjen naziv teme u skladu
nesobrzi je napisao(la):moj otac ima golfa 1,9 74kw kupio ga sa 62 000 km a sad ima 230 000 nije imao nekih vecih problema,samo redovno odrzavanje sretno u kupovini
Aladin46 je napisao(la):Da i ja koju kazem!
Nisam bas zakleti VW i Golfer,ali spletom okolnosti i u situaciji da ne kupujem i ne odlucujem samo ja,kupismo 99. godiste Golfa Tdi 81 kW...za malo vise od pola godine sam presao preko 19 hiljada,a dobio ga sa 131 kkm na satu!
Jednom promjenio ulje,stavio 5W i extra me sluzi u cjelini...gdje pozelim,tamo i odem,nema veze kilometraza..automatik mjenjac,climatronic itd...sve odlicno sluzi,a da li ce tako ostati,ne znam :icon_smile:
Naravno,fali mu prostora za sjedenje,ali tovarni prostor je fantastican...preklopim zadnju klupu i ubacim dvoje stone igrace,a covjek mi trazio ogromnu lovu da mi caddyem prevuce to :icon_biggrin:
Ako imas jos kakvih pitanja,slobodno na PM ili ovdje u temi...pozzzz :icon_smile: