Pustili pit bulla na nemoćnog psa, pa se hvale na Facebooku

Pustili pit bulla na nemoćnog psa, pa se hvale na Facebooku

Član
cuj doga ubija :D
jel to njemacka doga ili sta?
ipak mislim da su to sve mahalske price :)
znaci scooby moj ce me pojesti :D
 

MTR

Član
lov2xlr8 je napisao(la):
cuj doga ubija :D
jel to njemacka doga ili sta?
ipak mislim da su to sve mahalske price :)
znaci scooby moj ce me pojesti :D

nije brate nego ona Argentino Doga ( bas Scooby :D ) i opet to nije tako cest slucaj , oni su inace poznati kao naaaaajbolji cuvari djece ;)
 
Član
:icon_eek: p* im materina debilska!!! jadna zivotinja :icon_confused: uradio bi ja njima to isto bez trkunke sazaljenja :icon_mad: :icon_mad: :icon_mad:
kad svaki idiot danas odgaja pse :icon_rolleyes:
 
Maaaaajku li im j*em idiotsku, pa p*ka li im materina oj da naletim na jednog od njih kozu bi im odero, j*em li im sve zensko u familiji (osim nena)!!!! Ja se izvinjavm na psovkama inace nepsujem i nisam frajer ali moja ljubav prema zivotinjama je prevelika pa se nemogu suzdrzat!!!!! Treba kakvim jakim ciganima dat 100km i nek ih namlate po toj tintari glupoj mangupskoj!!!!!!!!!!!!! :icon_mad: :icon_mad: :icon_mad: :icon_mad: :icon_mad:
 
Član
"Policija će Kantonalnom tužilaštvu dostaviti izvještaje protiv tri osobe, od kojih je jedna maloljetna, zbog krivičnog djela mučenje i ubijanje životinja", potvrdio je za Sarajevo-x.com Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako nam je rekla glasnogovornica sarajevskog Tužilaštva Jasmina Iftić, sva trojica će nakon saslušanja u policiji biti puštena na slobodu, budući da nema elemenata da im se određuje jednomjesečni pritvor.

Ipak, njihova odgovornost je utvrđena i zbog toga će, kao osumnjičeni, biti prijavljeni Tužilaštvu, koje će nastaviti postupak protiv njih.

Nefić nam je na kraju razgovora iznio informaciju koja u ovom trenutku zanima mnoge - oba psa sa snimka su živa. Ipak, nije mogao dati više detalja, poput toga gdje se sad nalaze psi.

Podsjetimo, nakon što je naš portal jučer objavio snimak na kojem se vidi kako mlađe muške osobe zlostavljaju psa, tako što su na njega pustili pit bulla, desetine Sarajlija su slučaj prijavili policiji.

Javnost je itekako uznemirena ovim gnusnim činom, te će, zasigurno, s velikom pažnjom pratiti nastavak procesa protiv trojice osumnjičenih čije inicijale nam Nefić "nije bio u prilici saopštiti".
 
Član
Objavljene nove fotografije...
MUP KS traga za četvrtim osumnjičenim za mučenje pasa
Nakon objave šokantnih video snimaka zlostavljanja pasa u Sarajevu, te jučerašnjeg otvaranja istrage policije i tužilaštva Kantona Sarajevo, policija danas traga i za četvrtom osobom koja je osumnjičena za ovo krivično djelo. U međuvremenu, na Facebook grupi oformljenoj nakon dešavanja proteklih dana, objavljene su nove fotografije koje potvrđuju da je slučajeva zlostavljanja bilo još.
Piše: N. Jamaković

Skoro 30.000 članova pristupilo je grupi na Facebooku pod nazivom "Tražimo da se zlostavljač životinja Kemal Karović izvede pred lice pravde". Kako je navedeno u opisu grupe, ona je prvenstveno osnovana da se skrene pažnja na monstruozna dešavanja, te se ističe da tako nešto treba prijaviti kako bi odgovorne institucije uradile svoj posao, a ne pozivati na javni linč, kletve, psovke i slično.

"Ovo je rijetka grupa u kojoj su složni i Hrvati i Srbi i Bošnjaci. Imamo puno članova iz Srbije i Hrvatske kojim se ovim putem zahvaljujemo", objavljeno je na ovoj grupi.

Šokirani građani konstantno ostavljaju komentare i dijele nove informacije o momku koji je u centru skandala sa zlostavljanjem životinja te njegovim prijateljima, koji su se iživljavali nad psima. Prati se pozorno i reakcija i rad nadležnih institucija.

S odobravanjem je prihvaćena vijest da će protiv trojice osumnjičenih, među kojima je jedan maloljetnik, policija dostaviti službene izvještaje, zbog zlostavljanja i mučenja životinja, Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

Jasmina Iftić, glasnogovornica Tužilaštva, potvrdila nam je da je policija jučer saslušala dvojicu punoljetnih, dok će danas biti saslušan i maloljetnik u svojstvu osumnjičenog za navedeno krivično djelo.

"Postoji i četvrta osoba na čijoj identifikaciji policija još radi. Za nju se također sumnja da je učestvovala u činjenju ovog krivičnog djela", rekla je Iftić za Sarajevo-x.com, dodajući kako im policija još nije dostavila službene izvještaje protiv trojice osumnjičenih.

Podsjetimo, za zlostavljanje životinja zakon je predvidio novčanu ili kaznu do šest mjeseci zatvora, a ukoliko je djelo počinjeno radi opklade ili sticanja imovinske koristi, odnosno ako je došlo do uginuća većeg broja životinja, predviđene su novčana ili kazna zatvora do godinu dana.

C/P sarajevo-x.com
 
Član
Da ih samo hoce strpat tih 6 mjeseci u zatvor pa nek se nad njima izivljavaju drugi zatvorenici kao sto su oni nad nemocnim psom... !!!
 
Član
Pravna država napokon na djelu;)Iako nevalja pretjerivati,kod nas ubiješ čovjeka dobiješ 3 godine(još smiješ vikendom kući):icon_confused:.a da za mučenje životinje dobiješ godinu dana.Djeca su to,svi smo gluposti radili..

"Ovo je rijetka grupa u kojoj su složni i Hrvati i Srbi i Bošnjaci

Ovakve izjave mi idu na nerve,tko je ovo napisao?
 
Član
Treba roditelje ovog malca opucat po ušima, njega malo u zatvor i nalupat im kazni da se pošteno istroše, da malo i na hrani osjete... Žao mi kerova, oni su već naučeni na agresivnost od malena...
 
Član
ZELA GTI je napisao(la):
Pravna država napokon na djelu;)Iako nevalja pretjerivati,kod nas ubiješ čovjeka dobiješ 3 godine(još smiješ vikendom kući):icon_confused:.a da za mučenje životinje dobiješ godinu dana.Djeca su to,svi smo gluposti radili..

"Ovo je rijetka grupa u kojoj su složni i Hrvati i Srbi i Bošnjaci

Ovakve izjave mi idu na nerve,tko je ovo napisao?

Da li pretjerujemo osudjivanjem za ovaj slucaj ili ne nije uopste bitno...cinjenica da ljudi za ubistva dobiju blazu kaznu...ali ovo je jedan dobar korak koji smo krenuli...mislim da je krajnje vrijeme da ova drzava pocne djelovati...pa kad budemo ovakve stvari kaznjavali strasno strogim kaznama vidjet ces koliko ce onda biti ubistava,silovanja,zlostavljanja i sl. ! Samo naprijed nek se nauce majmuni pameti ... !
 
Top