RCat je napisao(la):bobom4Motion je napisao(la):ovo bolje da su vlasnici umiljatih stvorenja, a Muscle dog nisu svi opasni psim,tu su spadaju mastifi, ali imas razne grupe opasnih pasa, sta je sa game dog (pitovi)?? oni su opasni ali nisu muscle
game-dogs? hahahaha.. okay naziv, prvi put cujem. mastif je takodjer agresivan ako cemo
RCat je napisao(la):ne znam citas li, bobom4Motion - weight pulling treniram sa svojim psima. i naziv - game dog - prvi put cujem. u njemackoj nije gelaeufig
RCat je napisao(la):hljebe.. lol
RCat je napisao(la):ocito je da se Ne razumijemo. ja ne resocijalizujem Svoje pitove, za to nema potrebe. ja radim sa traumatiziranim psima, od pita pa na dalje. u De su azili puni pitova, AST i ostalih agresivnih pasa, cija je nesreca bila da su zivjeli kod bezjajcanih vlasnika te su trebali agresivne pse - koje su odgajali jos vecom agresivnoscu - te na kraju nisu vise mogli vladati svojim - oruzjem, te je pas napadao ljude. ti psi zavrse u azilima i njima nema vise izlaza. zadnja, a pocesto i jedina opcija je euthanazija.
weight pulling je jedan vid resocijalizacije = preusmjeravanje energije. zanimljivo je uvidjeti da se uspjeva pas preodgojiti dok covjek slabije. jer dan danas gradovi su puni tih bezjajcanih vlasnika kojima je potreban ovakav pas za qur... a psi kao doberman, rottweiler, AST, pit, kangal i ostali molossi jesu - teski psi. teski u tom smislu da ih trebas imati pod kontrolom.
emir_89 je napisao(la):ne znam ko od vas gleda "dog whisperer" na national geographic-u. puno toga se moze nauciti o odgoju psa, pa i ispravljanju "pogresnog ponasanja". cak nije ni toliko tesko, ukoliko se pravilno radi i postupa...
covjek koji je autor te emisije tj. pomaze ljudima u ispravljanju ponasanja njihovih pasa je uzeo pitt-a iz jednog azila, i od njega napravio najposlusnijeg psa na svijetu (bez ikakvih pretjerivanja). ko gleda emisiju zna o cemu pricam...
Astra je napisao(la):ja sam protiv tih pasa generalno, jer 99% vlasnika to uzima da se fura, voda ga bez brnjice, pravi neku masinu od njega, i onda kada taj cuko naleti na malu djecu, druge zivotinje i nanese ozbiljne povrede, vlasnik se udalji i kaze nisam ja kriv.. ja bi licno uveo zabranu na SVE agresivne pasmine
bobom4Motion je napisao(la):emir_89 je napisao(la):ne znam ko od vas gleda "dog whisperer" na national geographic-u. puno toga se moze nauciti o odgoju psa, pa i ispravljanju "pogresnog ponasanja". cak nije ni toliko tesko, ukoliko se pravilno radi i postupa...
covjek koji je autor te emisije tj. pomaze ljudima u ispravljanju ponasanja njihovih pasa je uzeo pitt-a iz jednog azila, i od njega napravio najposlusnijeg psa na svijetu (bez ikakvih pretjerivanja). ko gleda emisiju zna o cemu pricam...
Gledao sam Cezar Milana sto puta, a ti mislis da se ono moze primjeniti i da ce ti uspjeti? covjek jednostavno ima dar za to i to ne moze svako da radi, a iduci put kad budes gledao obrati paznju na obavjestenje koje pise u donjem lijevom uglu da se ne pokusava to raditi bez prisustva iskusnog lica jer svaki pas reaguje na drugaciji nacin. Emisija kao emisija je super, ali tesko da se tamo moze sta nauciti i primjeniti na svog psa, naravno da mogu neki segmenti, ali ono sto on radi nema sanse:icon_biggrin:
Znas ti sta znaci game?bobom4Motion je napisao(la):Evo ti jednog game pita
nadam se da cu sad ispraviti da mozete vidjeti slikubuki_pit je napisao(la):evo mog ljubimca ja kazem da je Muscle dog a da nije agresivan i da s ene kur... sa njim volim pse al posebno pitove
zuka_ je napisao(la):Znas ti sta znaci game?bobom4Motion je napisao(la):Evo ti jednog game pita