Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
sklopio sam zadnji kraj sad nastavljam sa motorom ali ne race motorom nego drugi motor koji je skroz stock, da prodjem tehnicki pregled. Jer ovo je streetcar i hocu da ga vozim po cestama. Nisam imao vremena za garaze jer sam radio puno na terenu sa poslom, ali sad ce biti vise vremena iduca 1-2mjeseca
sve mislim da ne odem na tehnicki pregled i da auto voza kao sto sam vozio 2god dosad, ilegalno. Jer ipak ce se nesto lomit i necu moci da ga vozam. A kad ostvarim osmicu na 402m onda mogu mislit na takve stvari, sada nemam niti vremena niti zivaca za tu proceduru.
ddruze veliki poz. za tebe cuo sam dosta o tebi lik si N-1
nisam mislio da ces i ti ovdje se uclaniti ja sam oskora tu pa malo njusko okolo kad i tebe nadjo
ddruze veliki poz. za tebe cuo sam dosta o tebi lik si N-1
nisam mislio da ces i ti ovdje se uclaniti ja sam oskora tu pa malo njusko okolo kad i tebe nadjo
imam par ludjaka veliki prijatelja u tvojoj okolini pa mi pricali o tebi, eh reko daj da vidim i tog japanca kad evo te
buraz samo napred sve pohvale a trenerku sa sebe ne skidaj neka se vidi BIH
nek smo puni bosne a i bosna vala nas
Nemam slika za ovaj update ali sam otjerao Blok, radilicu i klipove i "billet main caps" do su drzaci radilce u bolljemmaterijalu. Sve je sad kod jedne firme koja ce uraditi busenje bloka. busenje za ove 7komada billett maincapsa i poliranje radilice. Ovo je najskuplji dio projekta ove godine. Samo busenje za ove billett maincaps kosta oko 1200eura a busenje za klipove oko 400. Nadam se da ce biti uradjeno sve do sljedeceg vikenda.