kao sto rekoshe oba auta imaju svoje mane..i vrline
najsretniji ces bit ako nadjes dobar i odrzavan 2.0 hdi 90 ks bez fap filtera
sve druge varijante su znato osjetljivije
izbjezi pezoov 1.4 HDi (skoro svi polovni su pri kraju sa vec 200000) zatim kod svih pezoa cesta pojava je izbacivanje greske antipolution fault koja moze biti sto vragova
takodjer renoov dci motor .pogotovo 1.5 dci..je cisto smece sto se tice kvalitete i trajnosti (ko kaze drugacije pojma nema o mehanici )
uglavnom moj izbor bi bio 307 u svakom slucaju jer je ljepsi i atraktivniji,
odrzavanje je tu negdje (i hdi moze biti skup za odrzavat ako kupis nesto zakrpljeno)
kupovina polovnog auta je uvijek macak u vreci al et)
a sto se tice benzinaca mnogo su trajniji i jeftiniji za odrzavat (i pezo i reno )
kod pezoa - jako zahvalan motor je 1.4 benzin 55kw (potrosnja cca 6 lit)
vozio sam i HDI 1.4 jedina dobra stvar je potrosnja od 4.5 lit/100 ..dok mi je 1.4 benz trosio 6lit/100 km (na istim relacijama, istim reezimom voznje)
ALI kod hdi su mi (sa preddjenih 205xxx km. otisla glava motora (potrosile se bregaste)..zatim crkle 2 dizne, i turbina otisla, ..sve to na 205 xxx... )
na benzincu kojeg sam vozio prije ovoga znaci (A OBA AUTA SA OKO 200XXX)- nisam vode dosuo godinu dana a kamoli sta drugo gledo (a da ne govorimo kako benzinca nisam stedio u obrtaje
)
pa sad ko mnogo ne prelazi mnogo bolja opcija mu je recimo neki benzinac 1.4 nego dizel 2.0 ..jer potrosnja je tu negdje,a benzinac je jeftiniji za 1000-1500 a odrzavanje sig duplo skuplje za dizela
p.s post je dugacak al da podijelim svoje isustvo ne samo sa autorom tteme vec i ostalom rajom