Danas je sve interes i kes-lova, nista vise. Ja sam nekoliko godina zivio u Libiji, stanovnici tamo imaju dosta zatucan mentalitet, bez obzira na obrazovanje, na vjerska pravila, na mogucnosti (koje im je uzgred Gadaffi i dao) oni i dalje razmisljaju kao plemenske zajednice. Pleme prvo, pa tek ostalo, medjutim kad lovu vide sve zaborave, na sva pravila obicaje, sve. Jednostavno, pohlepni su, kao i vecina ljudi ove nase planete, samo sto oni nemaju mjere ni u cemu i jedino je Gadaffi bio sposoban da ih smiri. 1969. godine je sa vlasti skinuo tadasnjeg kralja Libija, taj kralj je bio jedan prdonja stari, koji nije dao Libijcima da rade u drzavnim sluzbama, niti da se obrazuju, dok sa druge strane Gadaffi je sve dao narodu Libije, doveo je covjek struju, vodu, zaposlio ljude, obrazovanje unaprijedio, jednostavno izdigao zemlju kako socijalno, tako i ekonomski.
Pitanje vremena je samo bilo kad ce ga smaknuti sa vlasti, dosta puta je od 1969. godine pokusano izvesti atentat ne njega, medjutim sad je bilo najpodesnije, to su ove ''demokratske'' zemlje uvidjele, u zadnje vrijeme se Gadaffi opustio u potpunosti, dozvolu potpunu slobodu medija, onda su ovi to iskoristili i preko onog sugavog Facebook-a zapoceli polako revoluciju. Izgovor je naravno bio ''demokratija'' ta njihova zapadnjacka, u kojoj samo dolar, funta i jen igraju bitnu ulogu, jer realno da je njimo stalo do demokratije i sloboda ljudskih sto ne oslobode Kubance od Kastra, tamo ljudi ne smiju nista reci protiv vlasti, televizor i racunar su do skora bili zabranjeni?
Uglavnom, da me ko pogresno ne shvati i Gadaffi je covjek od interesa, ali je bar znao kako voditi narod uspjesno, a sebe je nagradjivao, samo sto ovi sad nemaju pojma i veze sa vodjenjem naroda, oni znaju samo za interes.