kupovina automobila...

kupovina automobila...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
erol_brcak je napisao(la):
Ja bi te samo posavjetovao da ne uzimas prejako auto (ko sto neki dijele savjete) ako si tek polozio i jos k tome straznji pogon.
Polako brate,bejbi steps.Ovo se odnosi ako si rejser neki,zaginut ces lako,skoro sam imao slucaj trkanja sa nekim skroz neiskunsim,bilo je opasno ( i smijesno) :icon_biggrin:

Ako si sminkeri i mislis samo kruzat i pokazivat se cicama,onda uzimaj sta god hos :D

Prava si tetkica:D

Član
Šta ba neće potrošiti preko 10l,da ga voziš ne znam kako MORA potrošiti preko 10,stariji motori sa 100ks + ljudi budimo realni..Da sam na tvom mjestu zapravo bih uzeo neko novije auto za te pare,Pola,Ibizu ili sl. TDI i miran,nit šta imaš čačkati a fino ide i nije veliki potrošač,tako nešto ću i ja ganjati sad..Mislim radi šta hoćeš ali govorim ti iz iskustva jer sam i ja poletio pa uzeo E30,ako si baš odlučio da uzmeš E36 onda gledaj da bude šestak i da ga dobro pretamburaš pri kupovini da te poslije ne zaboli glava,nemoj se zaletiti sa kupovinom ipak je to ''mladalačko auto'' pa ima svega

Član
samo ti uzmi sestaka sa plinom
neces pozaliti i ganjaj se trkaj se,naucices s vremenom,samo cuvaj se bandera,hoce zadnja vuca na banderu nabacit zacas :)

Haj,haj samo vi njega lozite :icon_twisted:

Ja samo velim da prve korake treba u slabijem autu napraviti.Nisam ja ba svetac i da prmovisem sejfti drajving,piiih daleko od toga :D samo kazem da kako sam zadnji put vidio sta znaci neiskustvo,jace auto i nalozenost na trke...nije dobro nikako.

Al haj kako god,nek momak radi sta hoce i plus nije ovo tema danasnjeg razovora :icon_exclaim:

Početnik
evo ti par auta sa plinom sto sam ja nasao po piku...

audi a6 2.8 quattro + plin = 9200 KM

http://www.pik.ba/artikal/76349/audi-a6-2-8-quatro-95god-plin/

BMW 318is Coupe + plin = 8500 KM

http://www.pik.ba/artikal/72757/bmw-318is-e36-coupe-plin/

BHT Ovisnik
ja sam sebi za prvo auto uzeo prekjucer jettu diesela,aBD do godine audi-a 80 1.8 + plin,meni je to jako fino auto,mislim da se ne bi pokajao ako ga uzmes,skoro pa duplo jeftiniji od e36,a jako finu liniju ima:cool:

Član
heh hvala svima na savjetima.... ma da sam neki mrtvi rejser nisam ali volim potegnuti ...vise je iz fazona cica mace ovo ona haha...thx all;)

Član
onda ja mislim da bi ti bolje bilo kupit 1.6 imas od 100 ks 102 i 105 ks polako ga vozaj i kuliraj moces s njim potegnut do 160 mozda i 170 i netreba ti nista vise i dobro ga pregledaj ako budes kupovo 318is je masina od 140 ks i prejaka za pocetnika

I ja to kazem,jos rwd.

A jos gore ako nisi hard core rejser,nego ces se samo pred cicama pokazivat.Ako si rejser bar ces ludovat konstatno,imat volju da naucis,a chillat vecinu vremena pa ga jednom,dva put stisnut pred curama pa u kanal fino :D:D

Član
Prijatelju uzmi nešto što možeš održavati i nešto što pored toga ne troši puno... kakv crni BMV... može, naravno, al ako će ti ga stari održavat...

Član
evo ti auto za pocetnika :)
normal_4a5a1ae698d69.jpeg

cca 200 ks potrosnja od 9 do 19 litara auto bez ikakva ulaganja pali i goni :)
btw i moje prvo auto je bila kocka 325 i evo i dan danas ziv i zdrav i nabijam guzove e36icama i e46 hahaha

Član
hah...joj nije bmw jedini ima jos mogucnosti ali zelja mi je on... ma ima jos sve da ispitam i sta ispadne...xd hvala jos jednom svima.... ;)... a qume nebrini se za odrzavanje ipak radim ..heh

Član
drug ja imam BMW 325 2.5 motor auto i ne trosi toliko koliko ljudi misle a pojava je na cesti. nemam plin a opet sipam i vozam se student sam i ne radim, zato pusti se prica za BMW da je to rupa bez dna samo nadji ocuvanog i pici;)

Član
zato sam i napisao od 9 do 19 sve ti je od noge ali malo sta ti ostaje na putu i od ovih mnogooo novijih i razvikanih auta :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.