kupovina automobila...

kupovina automobila...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Uglavnom zavrasam vozacki uskoro u roku 20 dana...e ovako posto uz to kupjume i auto ...... zelja mi je BMW e36 1.6 ... ili 1.8is ...naravno sa ugradnjom plina(citaj moram nema se para :p) e budzet mi je otprilike oko 8 milja...max ili 8,5 do 9 sa ugradenim plinom...e sada me interesuju iskustva sa tim autom ima li neki problema... kakvi su motori sto sam naveo limarije i ostale mane ili prednosti.... i ako imate nekakve bmw koji se prodaju stavi te link da pogledam... pozz i thx svima. unaprijed..;)

Početnik
odgovara li ti bmw e34 520i 110 kw,91 godiste, el podizaci el stakla crni, zatamnjen, 16-ke falcare + 15-ke sa zimskim gumama, 2 ruka, reg. prije mjesec, 7000KM. I ostane ti jos da plin ugradis...slike nemam sad,mozda bude sutra. ;)

Član
Kad vec hoces da ugradjujes plin onda uzmi sestaka brate....2.0 il 2.5...koji ce ti qurac plin na 1.6 motoru...uzmes 2.0, to je optimum roknes mu sekvent i bar imas finu zujalicu koja ne trosi puno a mozes vozat kako hoces..zavisno od dzepa...sto se tice tiha auta nema se sta puno pricat..ima nekih tema od prije...bimer je to :cool:

Član
heh... eto postavi slike.... znaci idem jos u srednju..ali uz to i radim.. para nikad dosta... ma joj nema nekog iskustva bas sada koliko trosi..2.0..i to ja zelim ono nemoguce da ide fino a da trosi malo... :p

Član
D_cash je napisao(la):
Uglavnom zavrasam vozacki uskoro u roku 20 dana...e ovako posto uz to kupjume i auto ...... zelja mi je BMW e36 1.6 ... ili 1.8is ...naravno sa ugradnjom plina(citaj moram nema se para :p) e budzet mi je otprilike oko 8 milja...max ili 8,5 do 9 sa ugradenim plinom...e sada me interesuju iskustva sa tim autom ima li neki problema... kakvi su motori sto sam naveo limarije i ostale mane ili prednosti.... i ako imate nekakve bmw koji se prodaju stavi te link da pogledam... pozz i thx svima. unaprijed..;)

fino je to auto sto se tice i izgleda i motora mislim da su po potrosnji tu negdje bmw ce ti uzet po gradu 10 otvorenog 7-8 do jedno 130 sve preko toga puno vise trosi ako se odlucis za njega dobro pregledaj zadnji ovijes amortizeri selen blokovi i sve ostalo moraju bit u savrsenom stanju jer je to zadnja vuca isto tako ako je to auto vozio neki pilot prije tebe racunaj i na kvacvilo jer je ono uvijek pod opterecenjem ako je auto pilano nadam se da sam ti bar malo pomogo a i racunaj i troskove odrzavanja samo jedna guma 16 nije ispod 150 km ako ista valja a trebas imat dobre gume a ostali dijelovi isto tako nisu jeftini kao kod golfa al opet bmw je auto jbg ostalo ce ti rec bmw fanovi sa foruma

Početnik
ne znam za potrosnju, vjerovatno ne trosi ispod 10l...al je bmw u odlicnom stanju, nikad udaran, lakiran ponovo, sve izmijenjeno osim zadnjih amortizera, to jos treba da se uradi...jedini problem tu ti je malo skuplja registracija zbog 110kw,al kao sto nodi rece 2.0i ti je minimum za plin...

Član
Nije 2.0 neki potrosac uopste ako je sabran motor a jos kad mu nabacis plin kao sto vec hoces i planiras bices zadovoljan 100%...a sad uzimat auto sa 1.6 motorom i ubacivat mu plin ti je bezveze...njega mozes i bez plina vozit...ne trosi puno a i ne ide Bog zna sta...ovako bar uzmi sestaka da znas sta imas pod haubom plus plin ti je odlicna kombinacije...ide a ne trosi...

Član
heh..hvala sinisa i ostali ... ocekujem jos savjeta... ma u obzir dolazi e36 nezz svida mi se jednostavno previse...;)

BHT Ovisnik
e36 mi je jedna od najljepsih linija bmw-a do ovih bas novijih,veoma su udobne,u rođaka mi je bio 325 tds i fino je isao za diesela,i 1.8i strasno fino ide,a za plin motor minimalno 1.6 i kad se sve zbroji za koju godinu-dvi tek onda shvatis koliko si u dobitku,s tim da 1.6 ima 100ks je sasvim dovoljno,a i 1.8is 140 jos vise,posebno za pocetnika:cool: kako god uzmes dobar si

Član
CoL3-99 je napisao(la):
e36 mi je jedna od najljepsih linija bmw-a do ovih bas novijih,veoma su udobne,u rođaka mi je bio 325 tds i fino je isao za diesela,i 1.8i strasno fino ide,a za plin motor minimalno 1.6 i kad se sve zbroji za koju godinu-dvi tek onda shvatis koliko si u dobitku,s tim da 1.6 ima 100ks je sasvim dovoljno,a i 1.8is 140 jos vise,posebno za pocetnika:cool: kako god uzmes dobar si

hehehe a dobro ako je to minimalno ja mislio bmw-ov 1.3 motor:D

BHT Ovisnik
al dobro,racunam se prema golfu :lol: jer na golfa bi minimalno 1.6,on jos ima oko 70ks koliko li neznam,dok bimer ima 100:cool:

Član
bmw 1.6i ima 90 ks ... a 1.8 i ima 115 a 1.8 is ima 140... heh pa naravno sa plinom se isplati ...vec ako zelimd ase tackam samo prebacim na plin i gas...heh

Ja bi te samo posavjetovao da ne uzimas prejako auto (ko sto neki dijele savjete) ako si tek polozio i jos k tome straznji pogon.
Polako brate,bejbi steps.Ovo se odnosi ako si rejser neki,zaginut ces lako,skoro sam imao slucaj trkanja sa nekim skroz neiskunsim,bilo je opasno ( i smijesno) :icon_biggrin:

Ako si sminkeri i mislis samo kruzat i pokazivat se cicama,onda uzimaj sta god hos :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.