bad_look je napisao(la):Kod mene ovaj 1,9 td vozio ga ja 5 bez forsiranja 170kmh max.......mada kad se izvuče svaka brzina može 180kmh ja mislim al eto probaću...pozzz![]()
Laze ti u normalnim granicama to je ok ne pokazuje ti 240mooamer je napisao(la):neznam al meni saxo po satu oko 210-215 a na gps i ostala sranja oko 208 i to nije bilo do maxa!pa ako nevjerujete ima video i vidi se da nisam do kraja forsirao!
GTI FAN je napisao(la):80 posto novih ti laze i to vise od starih i naveo sam ti i koja sto ja znam i to necunirana stock auta na standardnim gumama a vidis primjer i da Stilo ide 250 :lol: .Ne laze covjek ali laze sat a on nevjeruje da laze.Bas stariji auti nisu pokazivali tako ogromne cifre na tahu a danas svako govance od stotinjak ks ide 220 a od 150 ks ide 250 kmh.Kako da ne.allroad je napisao(la):To druze sto ne pokazuju tacno je zbog ''čuniranja'' de stavi vake gume felge nake debele tanke siroke uske a niko ne pazi i ne vodi racuna o tome da li pase ta guma, ta dimenzija i sta ti ja znam... kako kod mene svako auto pokazuje tacno.. evo C220 cdi w204, ide 225km/h, pokaze na satu toliko, a GPS imam, focus 1.6tdci ide 190 po satu ne moze vise maketi.. Ako lazu, onda lazu stara auta, nova tesko, osim ako su neispravna
Hatcevi imaju velik otpor.Limpi je napisao(la):nisu bas hatcevi za top speda...
klip od nedavno, fobia;
naravno na autobanu, gdje nema ogranicenja
213 je najvise vozio, al nema sve iznad 190 je sporo, a preko 200 patnja,... da se vozit ovako kada ufati i drzat sa ne bas gasom da se pod probija oko 200, al to je to, uzbrdica, vjetar, osjeti se naravno. mozda se da jos nabijat, al treba strpljena, pravca i da niko ne izlazi u lijevu, naravno i da u lijevoj ne voze ovi "veliki", stisnuo noga otpada, gledam nesto u retrovizoru se priblizava, proleti ko" da stojim, rs4 :lol:
allroad je napisao(la):al eto kod mene je auto 170 konja pa ne moze preci 225, doduse vec su ortaji u crvenom. focus ide 190 ima jos obrtaja do crvenog al ne moze maketi. vozio sam bmw 525d e60, ali facelift tako da je 3000 kubika i 200 konja, 235-240 uvijek je mogao, jednom sam uspio 250 al mu je bas dugo trebalo...koliko laze ne znam al i on je imao GPS. A6 3.0tdi sam vozio 240, koliko laze takodjer ne znam, al se one linije na cesti brzo gube. Sa kolegom golf 4 tdi 150 KS dosta puta vozili nesto preko 220 jednom cak i 232 po satu, laze sigurno 10-ak jer nerealno mi da ide brze od mercedesa sa 300 kubika i 20 konja vise i plus starije auto
GTI FAN je napisao(la):Hatcevi imaju velik otpor.Limpi je napisao(la):nisu bas hatcevi za top speda...
klip od nedavno, fobia;
213 je najvise vozio, al nema sve iznad 190 je sporo, a preko 200 patnja,... da se vozit ovako kada ufati i drzat sa ne bas gasom da se pod probija oko 200, al to je to, uzbrdica, vjetar, osjeti se naravno. mozda se da jos nabijat, al treba strpljena, pravca i da niko ne izlazi u lijevu, naravno i da u lijevoj ne voze ovi "veliki", stisnuo noga otpada, gledam nesto u retrovizoru se priblizava, proleti ko" da stojim, rs4 :lol:
Hatch koji ide 213 je zvijerka pusti ti tahove koji svakom sdi-u pisu 190,koji motor je u Skodilaku?
Limpi je napisao(la):GTI FAN je napisao(la):Hatcevi imaju velik otpor.Limpi je napisao(la):nisu bas hatcevi za top speda...
klip od nedavno, fobia;
Hatch koji ide 213 je zvijerka pusti ti tahove koji svakom sdi-u pisu 190,koji motor je u Skodilaku?
1.2 tsi 105ponija , tako i dodje fabricki je oko 193 mislim tako nesto max, taman da laze nekih 20tak km/h. a napravljeno da pokazuje na celure 2 "glave", da se moze reci ide toliko... sada sto je realno manja brzina, druga prica
al stara ni 68 kobila, jos koliko mrtvih od godina, kucala skoro 190 na satu :lol: :lol: how jes nou, mjerio gps-om, kada sam vidio koliko pocne lagat od ni 140 nije normalno![]()
GTI FAN je napisao(la):Hatcevi imaju velik otpor.Limpi je napisao(la):nisu bas hatcevi za top speda...
klip od nedavno, fobia;
allroad je napisao(la):al eto kod mene je auto 170 konja pa ne moze preci 225, doduse vec su ortaji u crvenom. focus ide 190 ima jos obrtaja do crvenog al ne moze maketi. vozio sam bmw 525d e60, ali facelift tako da je 3000 kubika i 200 konja, 235-240 uvijek je mogao, jednom sam uspio 250 al mu je bas dugo trebalo...koliko laze ne znam al i on je imao GPS. A6 3.0tdi sam vozio 240, koliko laze takodjer ne znam, al se one linije na cesti brzo gube. Sa kolegom golf 4 tdi 150 KS dosta puta vozili nesto preko 220 jednom cak i 232 po satu, laze sigurno 10-ak jer nerealno mi da ide brze od mercedesa sa 300 kubika i 20 konja vise i plus starije auto
Neki lazu puno na vise,neki manje,neki ne lazu ,neki,posebno ako su na predimenzioniranim gumama pokazuju cak manje nego sto stvarno idu.Ali vecina pokazuje vise i to dosta.Podaci dostupni na netu a ima dosta sajtova su realnost i podudaraju se sa navigacijom u par kmh a ako vam auto pokazuje vise,a obicno je na tahu,to je normalno samo je problem sto neki pokazuju i po 35 kmh vise.Odprilike auto od 100 ks ide 180-195 kmh,,auto od 150 ks ide 205-220 kmh ,auto od 200 ks ide od 225 do 240 kmh max ,to zavisi od otpora zraka.Obicno su Hatcevi blize ovom donjem limitu.