@dzenad ti yugolina mi se ne javljaj
znas da ne mirisem VW plaho
sky walker je napisao(la):
jeste mozda komplikovano ali ne za automehanicare jer ja mislim da nebi trebo svako da cacka kocnice
ja mislim da se tu slazes kocnice su kocnice
Apsolutno, pitam te jer, ruku na srce, nisam imao pretjerano dodira s vw grupacijom ,a volim da sam barem informisan o razlikama itd. A govorim "komplikovano" u smislu uporedbe sa , ajde, fiatom s kojim imam najvise iskustva, gdje poslije odvrtanja tocka dobos "silazi" jednostavnim uvrtanjem 2 M10 sarafa u rupe predvidjene za to.....ili bosanskom varijantom (pod uslovom da nije pretjerano spekao, naravno) s par dobro naciljanih udaraca cekicem? U svakom slucaju, hvala ti na objasnjenju covjek uci dok je ziv
@rogy, uh odakle da pocnem....
Pa kao prvo, ovo sto sam napisao je savrseno tacno, samo ne za golfa, i napisao sam prve odgovore prije nego sam vidio da je zacetnik teme dopisao da je golf u pitanju.
Moja greska, priznam, je sto sam napisao "glavcina", u pitanju je "naba", da me je*es nisam se mogao sjetiti izraza dok sam pisao. I ako nisi primijetio dosad, sistemi su u principu identicni, sem sto kod fiJata za kojeg sam ja pisao, naba i dobos su dvije odvojene stvari, i dobos drze na mjestu tocak i sarafi koji prolaze kroz njega i uvrcu se u nabu, dok su na golfu to dvoje cjelina, s tim da se dobos/naba fixiraju direkt sa lezajem tocka. Hvala na lekciji u svakom slucaju, buduci da ja nisam nikada sarafa na autu odvrnuo, kao sto se i da primijetiti po mojim postovima na forumu. LP