da li se u ovlastenom servisu moze provjeriti kilometraza??

da li se u ovlastenom servisu moze provjeriti kilometraza??

Član
interesira me ovo iz naslova teme, svidio mi seat s pika ali za svoje god je malo preso, sto je sumljivo logicno, pa da li se to moze vidjeti da je li sat vracan i koliko, rijec je o ovom oglasu, da li neko zna za ovo auto i tako ;)
http://www.pik.ba/artikal/890125/seat-ibiza-tdi-fr-sport-131ks/

moras ponovo osiguranje vadit putarina i ostalo vrijedi a za kilomerte mozes proverit sta je radjeno u ovlastenom servisu ako je negde drugo radio onda gledaj po stanju auta

Član
Za Seat ne moze, provjereno...
Moze jedino,ako je u ovlastenom radio servise,prema tome imaju bazu podataka sta,kako i gdje...

A sad da ga prikopcavaju na komp i vide jel vracano ne...

Član
kurbla2005 je napisao(la):
moras ponovo osiguranje vadit putarina i ostalo vrijedi a za kilomerte mozes proverit sta je radjeno u ovlastenom servisu ako je negde drugo radio onda gledaj po stanju auta

ma po stanju auta se ne moze bas zakljuciti u svim slucajevima, neki dan je kolega uzeo peticu sa 180k izgleda ko da nije ni 1000 presla

Član
Ma joj, ako je dobar auto, sto mozes vidjeti kod majstora, jel udaran i to, ne zamajavaj se sa kilometrazom... to ti je danas irelevantan pojam.
Sto se tice registracije, moras odjaviti auto iz opstine u kojoj je registrovan, otici u osiguranje gdje je registrovan auto, traziti da ti vrate pare odnosno da prebace na osiguranje u kojem ti zelis da registrujes auto a koje je u federaciji.Mada imaju neka osiguranja koja posluju i u federaciji i u RS-u, kao sto je Bobbar.I onda ti oni regaju auto ponovo fakticki.
Ali po meni ti je isplativija varijanta fino napraviti samo kupoprodajni ugovor, i kad istekne registraciji regas ga u federaciji...
Tako ja radim sa svim svojim prodatim autima.

Član
odes na tehnicki i platis i ljudi provjere koliko je imalo km na zadnjem tehnickom,vw audi imaju bazu podataka,isto tako platis i dobijes dosta informacija,samo sto moras biti tu sa autom i sa vlasnikom auta.
a ak imas dobru dijagnostiku mozes i vidjeti da li je vracano,a vidio sam kad se na labudici vracaju kilometri,prije nego auta istovare pa da niko ne zna pravu kilometrazu ;)

cuvaj se toga jbg

Član
Ako je kupljen kod nas, moguce je da je ovoliko presao, vecina nasih ljudi ne prelazi neke velike kilometraze, ali ako je uvezen, onda nema sanse da je vani prelazio samo desetak hiljada godisnje.

Član
Odes u ovlasteni servis bilo koji iz VW koncerna, znaci seat, audi, skoda i vw i oni ti po broju sasije mogu reci stanje km na zadnjem servisu ako je auto uvezeno iz inostranstva ali samo ako je odrzavano u ovlastenom servisu. Takodje ti po broju sasije mogu vidjeti da li oprema na votilu, boja karoserije, enterijera i oznaka motora odgovaraju tom broju sasije tjda li je to vozilo koje je sislo s trake pod tim brojem jer dva broja jedan do drugog su dva totalno razlicita auta tako da mozes znati je li bilo malverzacija sa autom.