da li se u ovlastenom servisu moze provjeriti kilometraza??

da li se u ovlastenom servisu moze provjeriti kilometraza??

Član
Dobra tema...neko kaže da je moguće,neko kaze da nije moguće vraćanje kilometraze iz ECU? Konkretno kod VW-a ???

Šta je prava istina???

Član
Lexillium je napisao(la):
Dobra tema...neko kaže da je moguće,neko kaze da nije moguće vraćanje kilometraze iz ECU? Konkretno kod VW-a ???
Šta je prava istina???
da je vrati u smislu da klikne na "undo" to nema sanse
jedino da upise ponovo stare kilometre ako ih zna uopste :D

Član
Mrva je napisao(la):
Šta je prava istina???

Mislio sam na konkretno jedan slucaj kad sam bio prisutan,da na tabli jedna kilometraza,a u ECU (ABS???) druga kilometraza...

MTR

Član
hmm , table ne morate vadit i prckat po njima , nadju se udareni kombi T4 ( od 2003 pa na gore ) po Njemackoj , pokupuju se table i odmah se nariktaju kilometri , nosis table sa sobom u ruksaku i kad kupis Golfa IV samo ih zamjenis , 10 minuta posla sa pus pauzom :D

eee fina su to vremena bila :D , ocete jos :lol::lol::lol:

Član
Mrva je napisao(la):
Šta je prava istina???
Mislio sam na konkretno jedan slucaj kad sam bio prisutan,da na tabli jedna kilometraza,a u ECU (ABS???) druga kilometraza...
Lexillium, tu si upravu.. km se zapisuju na dva razlicita mjesta. Dosta kineza je radilo na nacin da samo na tabli vrati km a u ecu ostane fabricki zapis. Za nove interfejse G4 ili recimo Bora su p...in dim. Samo je pitanje vremena, na nekoj tabli je potrebno do 15 min a na nekim do 45 min.

Na novijim autima neznam sad kako to ide.. samo znam da je Audijeva enkripcija na modelima A5 provaljena i u BiH :D

Član
Mada ja bas i nevidim vliki smisao u vracanju kilometar, ali dobro.

Makar prvu ako ne i 3-4 god je auto bilo u ovlastenom, uzme se ta kilometraza i uporedi sa sadasnjom i sve ti bude jasno cak ti i ne treba ikakav interfejs ni kompjuter ni koji k...

Auto iz vana ako dodje staro 5-10 godina nikako ne moze imati 100 ili manje predjenih hiljada. kod njih se stotka predje za odprilike 3-4 godine i sta sad ja ima da vracam tu lazem nekog ako to svi znaju ako je staro 5 god mora imat 100 - 150 hiljada makar ga nepokretna baba vozila a obicno ima i vise.

Član
kako kome
sta ako budes u prilici da kupis 20 auta iz neke firme koja je pred bankrotom.. ili taxiste ;)

Član
Taxiste bi zaboravio, a od firme trazio godisjni izvjestaj o radnim nalozima za vozace u kom precizno pise koliko je potroseno goriva i koliko dana vozeno i koliko kilometara predjeno.

Knjigovodje su gori nego serviseri !

Ako mi je u cilju uzeti 20 dobrih auta, a ako mi je u cilju uzeti 20 auta sa kojima cu zajebati 20 ljudi, onda ne bi nista ni gledao, nego bi platio ovom momku u bjeljini da promjeni sve sto je izderano, pa bi platio po jedno dubinsko ciscenje, na 20 svega dobijam popust pa i cjene nisu kakve su za jedno. Pa bi tek onda vratio KM i zajebao 20 ljudi.

MTR

Član
menjic je napisao(la):
Taxiste bi zaboravio, a od firme trazio godisjni izvjestaj o radnim nalozima za vozace u kom precizno pise koliko je potroseno goriva i koliko dana vozeno i koliko kilometara predjeno.

Knjigovodje su gori nego serviseri !

Ako mi je u cilju uzeti 20 dobrih auta, a ako mi je u cilju uzeti 20 auta sa kojima cu zajebati 20 ljudi, onda ne bi nista ni gledao, nego bi platio ovom momku u bjeljini da promjeni sve sto je izderano, pa bi platio po jedno dubinsko ciscenje, na 20 svega dobijam popust pa i cjene nisu kakve su za jedno. Pa bi tek onda vratio KM i zajebao 20 ljudi.

pa u tome i jest bit trgovine , izvuc pare i ostvarit dobit , samo nek je posteno pa ko koga naguzi :D