Ja sam se navozao dosta tih auta, posebno velikih automatika. Jednom sa Chryslerom 300C CRD - dizel, 218 KS, automatik, ganjao se sa Saxom VTS 1.6 16v. Ja sam vozio ovog 300C, 4-ero nas u autu, a Saxo je bio neki bijeli - nisam ga cesto vidjao u gradu, njih 2 u autu cini mi se. I do nekih 80-ak km/h tu smo negdje bili, nakon toga Chrysler proleti ko od sale. U medjuubrzanju da ne pricamo, tu je Saxo dosta los i tu je tek bilo proletanje pored samo tako. Al taj Chrysler ide oko 7.5 do stotke. Uglavnom, nije bilo mnogo nacina za startati taj auto. Pritisnes kocnicu, opalis gas - dok obrtaji dodju do nekih 2500 o/min - ne moze preko kad je pod kocnicom, i kad pustis gas, cudo krene. Zavrti blago zadnje gume i potpise se prvih 10-ak metara svaki put, ali to je tako izolovano da ti pojma nemas da se to desava, samo kad vidis u retrovizore vidis da ostaju tragovi, poprilicno bezosjecajno i dosadno.
Treba biti siguran da je BMW bio u Sport modu rada motora i mjenjaca, bez toga auti mnogo gube.
I jos jedna stvar, Saxo je mnogo impresivniji po krivinama nego na pravcu, iako ga raja vecinom hvali zbog motora :icon_biggrin: