Automobilska pitanja - sitni problemi, savjeti i informacije

Automobilska pitanja - sitni problemi, savjeti i informacije

Član
adohera je napisao(la):
ma i ja sam istu glupost napravio na proslom BMW-u, brusio i ostale tacke po sofersajbi od metala, stopile se u staklo. ja sam uzeo sarafciger i jednu po jednu odkidao. Vecinom se skine ne vidi se ni da je bila, ali ponegdje ostanu udubljenja teze uocljiva ali makar ne prave problem brisacima:D

vidis nije mi palo na pamet da probam strugat sarafcigerom, probo sam noktom vidim neide reko nema sanse....dobro ti je ovo probacu sutra ;)

Član
edoze je napisao(la):
SKID BOJA isto pomaze,skida sve,plastifikaciju,farbu,sve...namazes,ostavis da odradi i samo krpom prebrises
pazi kako radis s njom jer je zestoka kiselina,ostaju opekotine na kozi

Pošto mi jedna felga ima 13 krakova, Ipak sam odlučio uraditi ovo štop kolega predlaže, najlakše je jbg. Gdje budem kupovam kiselinu, vjerujem da će mi objasniti i princip rada...

Raja mene interesuje u vezi board computer-a imam u bmw e36 jednoredni, eh sad htio bi dvoredni al da li je dovoljno uzet samo jedinicu i prikopcat na postojecu instalaciju il se moraju dodatne neke instalacije kopcat zbog tih dodatnih funkcija na board-u?

Član
Nedavno uzeo Astru f,i nema mi el.podizače,našao ih na pik-u,za jedne mi čovjek govori da se kod njega prekidače nalaze između sjedišta i ti bi me dosta jeftinije izašli,eh sad,ima li tu puno zajebancije oko toga da se uradi?Naravno,auto će se voziti električaru da to spoji kako treba.Pitanje se odnosi na to,hoće li biti puno zajebancije oko postavljanja tih prekidača u unutrašnjost,to između sjedišta?

BHT Ovisnik
zna li itko kako da izvadim poziciju iz fara,volvo v40:icon_eek:
sve sam radio bio,skidao farove ,lakirao,sijalcie mjenjao,ali pozicije nikada nisam dirao,sada narucujem led pozicije za tablicu i za farove,neznam koje mi pozicije trebaju,da li su ubodne ili sa okruglim krlom kao sto je sijalica,to bih znao da izvadim poziciju,al nikako skontat kako se vadi,mogu je okretati,ali ne ide,vadio sam dugo svijetlo pa gurao prst al ne ide:icon_confused:

Član
mozda ti je ono kuciste pozicije kao kod mene, isto tako se okrece i sve ali pravo tesko je izvaditi. Nema zljebova, nema nista, samo se iscupa vani, odnosno ima jedan zljeb negdje u sredini, pa on uklopi kad se ubacuje sijalica
ako je mozes okretat onda mora ic vani, pokusaj za kuciste uhvatit pa povuci, tako sam i ja , kontam il cu ga sjebat il ce izac. i desilo se ovo drugo:cool:

Član
t4w sijalica velika ko prst, bas neki dan kod rodjaka gledam na 850 :lol:
trebalo bi da se cupa

ca-re_t4w_carlamp_eu.jpg

BHT Ovisnik
evo kako izgleda,lijevo dole
http://www.helmantel.com/volvov40/headlights/rearview_twin_headlight.jpg

@edo srednji:D

@kavaz
nezz dal je ista,ako je ovakva kako ziv bio da je izvadim,a da ne skidam far :S

Član
kavaz ovakva kao sto si ti postavio se ne cupa, nego se utakne i okrene u stranu da ulegne. ona klasicna staklena se cupa, da to tako nazovemo
ova bi trebala ici na stranu da ulegne u leziste

edit: cole ista ti pozicija kao kod mene,bar sudeci po dzeku, vuci je prema sebi i treba izac
o tome sam ti pricao, okrece se i sve, ali se pravo tesko vadi

BHT Ovisnik
onda da uzmem kombinerke? slomi ruku cupajuci,al ne ide

da li odgovaraju ove pozicije jer sam vec narucio :D
http://www.ebay.com/itm/320781464486?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Član
vidi ovdje jel bas ta, mislim da sam dobro unio sve, al opet ti provjeri
http://am_application.osram.info/publish/index_en.html

BHT Ovisnik
po tome kavaz ispada da jeste,sada cu sici u garazu do auta da vidim,samo dok budu reklame u Lare:lol: