Audi A4 avant by Sarajlic/presao u racere :)

Audi A4 avant by Sarajlic/presao u racere :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Početnik
RE: Audi A4 avant by Sarajlic/nalje i ciscenje usisa

@ miki
@davor brate mozda naletim ovo dan dva na kafu dole pa da vidis dosad uradjeno,ugl jesam,ludji sam :D

Član

Davor_ je napisao(la):
miki321oc je napisao(la):
sad kad si ga ocistio i sredio
povadi katalizatore ( mozes 200eur dobiti ) i za te pare uradi chip na 215-220KS i onda je mjera :123:

ludji je on od toga:D

za sve ludje od toga treba izdvojiti malo ozbiljniju sumu novca ( citaj preko 3 cifre )

Član

meni se ovo auto nista ne svidja posto ja nemam para za ovako nesto :D

mogu ti reci da si veoma pedantan, fino i elegantno.....

sta je sa retrovizora, sto ne lijepis silver foliju, meni je to ekstra;)

Početnik

Nisam nista duugo pisao ali to je zato sto su se nabavljali neki dijelovi i stedile se pare.Naime prelazim iz stylera u racere:D.Inace drug davor je upucen ali evo ovako idemo javno.Sutra dolazi na red skidanje sva 3 katalizatora i stavlja se srednji protocni lonac.Danas zamijenjen usisni impeler turbine drugim jacim i boljim.Oil catch can ugradjen i nakon jos nekih sitnica dolazi remap.Ciljana snaga je negdje oko 230-250ks pa vidjecemo u tom rasponu zasta cu se odluciti.A najsladji dio su novi intercooleri.Ugl za tu snagu sam se odlucio zbog "testiranja" a kasnije idemo veca snaga i malo jace prerade.Sutra stizu slike i jos detaljniji opis. ;)
Do sutra pozz ;)

Legend
Ajd druze sve nam to fino poslikaj
kod mene je a6 114kW, mislio sam da oni imaju samo 1 kat
i ja sam svom planirao to pocupati dole sve, da prodise malo..
jel kod tebe manuelni mjenjac, hoce li moci prenos izdrzat tu snagu (cuo sam da je kod automatika to problem..)

Početnik
.nOKe je napisao(la):
Ajd druze sve nam to fino poslikaj
kod mene je a6 114kW, mislio sam da oni imaju samo 1 kat
i ja sam svom planirao to pocupati dole sve, da prodise malo..
jel kod tebe manuelni mjenjac, hoce li moci prenos izdrzat tu snagu (cuo sam da je kod automatika to problem..)

Moze noke sutra ti sve detaljno poslikam ;) u mene je saltas 6 brzina i fabricki 132 kw,imaju jedan katalizator odmah iza turbine i onda imaju dva puno veca ispod auta.Ugl sve ti fino poslikam sutra i jos neke maxuz slike da ti olaksam.Ja sam se u vezi ovog konsultovo sa tzv Sejo-m Zilkić ima radnju u sijama i dole sam proveo citav dan,cackali i isprobavali.Ugl preporuke za njega i sina mu

Član
blago tebi :cool:
malo ti i 180 ks, da znas pohlepa ubija :D
poslikaj to i redovno nas izvjestavaj, hoce biti nekih estetskih promjena, tipa felgi , itd . (npr. ultralegere :))

p.s. mozda bi bilo bolje da ugradis samo cip, bolje i po motor plus manje petljanja, a izvuces nekih cca 220ks bez problema...

Administrator
zar nisi pricao da ti je i to prebrzo...

sto ne postavis ono kihalo sto si napravio:D:lol:

hajd da vidimo sta ce biti od ovoga

Početnik
AnDel je napisao(la):
blago tebi :cool:
malo ti i 180 ks, da znas pohlepa ubija :D
poslikaj to i redovno nas izvjestavaj, hoce biti nekih estetskih promjena, tipa felgi , itd . (npr. ultralegere :))

Sto se tice vanjskog izgleda nista extremno,pocetkom sljedece sezone planiro sam da budem na zracnom ovjesu i 19" falca ali to su ludi planovi sad zasad,vidjecu u nastavku kako mi se planovi ostvaruju i kako mi bude posao teko.Ali u principu to i originalna s4 optika tipa prednjeg branika i door bladesa je jedino u planu za vanjstinu.Jer ili su to nabaciti ili necu dirati nista..Zelim da zadrzim janje izgled sa vana,u cilju toga bacio sam se u potragu za oznakom 1.6 ili 1.9 tdi motora pa da nalijepim nazad:D.

Ali sada mi je prioritet motor i samo motor tj sto veca snaga.

aServis je napisao(la):
A jesil razmišljao o posljedicama tog upgreda?

Ja samo cipom mogu ostvariti ciljanu snagu a ovim preradama zelim sto vise da smanjim rizik.Sve ijedna prerada nosi svoj rizik,od motora do spustanja tako da nema poente pricati o tome u ovom sportu. ;)

pioneer_09 je napisao(la):
zar nisi pricao da ti je i to prebrzo...

sto ne postavis ono kihalo sto si napravio:D:lol:

hajd da vidimo sta ce biti od ovoga

Pricao dok neki dan nisam probao auto sa dosta vecom snagom od moje i jednostavno u roku od 5 minuta donio sam odluku.Sto se tice kihala,kihalo je sradalo zajedno sa pasatom.A to sto se tice hoce li biti ili ne ja planiram da bude,sve sto se bude radilo bice ovjekovjeceno slikama jer nezelim da ispadne da pricam bajke ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.