Ti zakoni su samo izmisljanje gluposti da bi neko zgrnuo pare, tacnije fabrike pri ugradnji i da mogu naplatiti xenone 3000 eura umjesto 300 eura... ili kad ti hoces da ugradis nareda ti gluposti i jos homologacija na sve i da ti se ne isplati ugradjivati nego da na sljedecem novom autu uzmes originalne i ogule te kao bananu. Mi mozemo pricati sta hocemo ali mi kupujemo polovnjake, i krpimo se kako mozemo, ko ima pare za novo njemu nije nista uzeti i original xenone mada je to po meni sranje jer zamisli kad se uz*ebu senzori i slicno, a ovo kazem jer sam imao na jednom autu ta sranja pa pocne sam blicati podizati farove spustati
Isto sranje je i sa eko normama, kao sadasnja auta imaju manje CO2 od onih iz 80-ih, gluposti zive, pa CO2 ti je ustvari potrosnja goriva, koliko ti auto trosi goriva toliki je co2,
uzmimo clia 1.2 16V po gradu uzme pola litre ili litru manje od mog BMW-a i pored njegovog katalizatora on ima nesto sitno manje od mene CO2, ovo ne lupam nego kazem jer imam aparat za mjerenje co2 da ne bi neko rekao da je ovo rekla kazala... Moje auto radi na leru na 0.5% dok na punom gasu ide na 0.8-0.9% co2... Onda kao buka motora itd... Sve je to izmisljanje da bi se morala auta mijenjati. Sto sam sve ovo rekao upravo za tu automatsku kao regulaciju farova sa xenonom koja je potrebna xenonu a halogenom nije, opet postavljam pitanje sto halogenom nije potrebno to sve a xenonu jeste, zasto podesavanje treba xenonu zakonski a halogenom nije, pa smetaju oba kad su previse podignuta.
To za razbacivanje svjetlosti u obicnom faru je samo za h4 vati jer nije na istom mjestu nit kratkog svjetla i u xenonu kapsule sa plinom.
U h1 i h7 se nalazi na istom mjestu samo sto nasi krkani podignu farove jos, a kad stavis xenon morao bi spustiti far malo u odnosu na halogen jer je xenon 3x jaci u kelvinima od halogena, ja sma spustio i nikad nisam imao problema ni sa blicanjem niti sa zasljepljivanjem drugih ucesnika, niti sa policijom...