Yamaha Aerox vs Aprilia SR 50

Yamaha Aerox vs Aprilia SR 50

Ne bih rekao da ovo moze 130 i s jednom osobom, ali pravih 130 po GPS-u... Mozd i moze ali nizbrdo, realne brzine po pravcu nekih 120tak, a i to je vec nesigurno za voznju kao i na svakom skuteru s ovim 13-14" tockovima. Vidi se da fino povlaci, i mislim da ce ti to biti najbitnije ;)
 
Bitno mi je da dobro povlači ali ne želim da moram non stop nešto čačkat' po njemu i da mi izvlači zadnju marku iz džepa . .Da preko dana moram šarafat ko crnac u garaži da bi se mogao naveče provozati ko čovjek . .Razumiješ ? A mislim da bi mi to sa ovim 70 ccm ipak bilo .. A Aerox seriski solidno povlači,još ako mu stavim neki "jebački" auspuh,i oprugice i rolnice,malo štelujem karburator,mislim da bi moro ići 90-100 .. Ne bi čačko sa klipovima i cilindrima,te ostalim većim preradama jer motor kupujem samo da imam do auta .. Ako me razumiješ ..
 
Eh pa upravo imas taj problem s ovim, jer kit automatski smanji vijek trajanja motora, ne svaki, jer ih imas koji predju kao fabricki, ali mislim da je ovo ipak malo jaci midrace kit. Jos je on dijelova stavljao, a valja i to sve odrzavati. Sasvim dovoljan bi ti bio auspuh i multivar, i s te dvije stvari bi imao bolje ubrzanje i vecu krajnju, a potrosnja bi ostala skoro pa ista ako je sve ustelovano kako treba ;)
 
Toga se i bojim,nadam se da si me shvatio .. Ne bih da mi se sjebe sve za 3.000 km .. Solidan auspuh je cca 150 km -200 km, i sitne male prerade koje mogu doprinijeti a ne da mi škode mašini mnogo .. Ne želim motor za trku već za grad sa solidnim perfomansama da mogu oprati ove SF-ove i CPI-ove :D
 
Ja sam s drugom bio na SR-u fabrickom, prali smo ih samo tako iako na startu bolje krene kinez jer je laksi s jednim covjekom :D. Auspuh i multivar te mogu kostati max 350 maraka novi, neces smanjiti vijek motoru, a za grada ce ti biti i vise nego dovoljno. Fino brendovi idu i kad su blokade skinute, ali viska snage nije na odmet :cool:
 
Član
B.M - Floyd je napisao(la):
Hvala Muma,ide Aerox najverovatnije :cool:

Jel zna možda ko nešto o ovom Aeroxu ? http://www.pik.ba/artikal/2059372/yamaha-aerox/
Pišu da je zaribao jednom,da je imao problema sa klipom i tako to .. Ako neko nešto zna molio bih da kaže ..Hvala svima ;)

Nije nikad zaribo ja sam ga vozao ide motor ali ali je bio udaren... i to fino ali je i napravljen sta ja znam drug ja ga nebih uzimao velik je potrosac.... onda je puno dizan na zadnji
 
Član
Mislim da ti je zadnji post presudio u kupnji ovog Roxa.

Ja imam stariju verziju SR-a i prezadovoljan sam njime već 4 godine.Ugodan je,itekako brz ako je očuvan.Za mene je jedan od najljepših skutera ikada napravljenih.Ako već gledaš Apriliu,pogledaj SR Ditech,troši oko 2l,ide predobro za serijalu jer je ajnšpric,ako nemaš dobro gorivo u svom gradu,onda ne razmišljaj o njoj jer se mnogo kvare po pitanju goriva.

SF-a 2 je dosta slabiji od Ditecha i konkurencije,ali je zato prelijep,dosta ugodan skuter i mali potrošač.Vozio sam SF-1 sa nekim Gianelli spuhom,kako je to otkidalo :icon_eek:

Aerox je dobar skuter i ima provjereno dobru mašinu(ugrađivana u starije SR-ove),ali mana mu je što nije za visočije vozače i što nema suvozačko sjedište.Ostalo sve ;)

Runner(novi) je provjereno dobar skuter,veoma ugodan,ali je veći potrošač od ostalih,ali zato i malo bolje ide od ostalih ;)
 
Hvala Muma na pravoj informaciji :cool: Ne treba mi motor da mi non stop nešto odlazi i da moram plin u njega ugrađivat' :lol: Danas sam provozao jednog SR-a,50 ccm,ima sportske oprugice,Leovince TT,rolnice ,i malo štelovan karb,motor stvarno kida,90 navuče bez problema :cool: Imam dosta dobro gorivo na Nestro Petrol pumpama,ali kad bih ganjao SR-a,ne bi Ditech već karbrurator verziju ;) SF je meni nekako najljepši od njih svih,pogotovo 2. (mada je i kec sličan),ali dosta slabije idu ;)
 
Član
http://www.pik.ba/artikal/3962172/yamaha-aerox/#sta=pitanja
Dok je u Doboju bila, vlasnik je čuvao kao oči u glavi...Otiđi pogledaj, ništa te ne košta ;)
 
Član
ovaj PEUGEOT JET c tech je predobar a ovaj sa slike kao nov nebi se nikad dvoumio tesko ces naci neki u ovakvom stanju za ove pare
 
Član
http://www.pik.ba/artikal/3932428/peugeot-jet-c-tech/ Ovaj motor jest lijep ali ja njeg nebi kupio ni da je 1000 KM... kad oces nesto kupis raspitaj se ti motori nemaju karburator nego je direktno ubrizgavanje goriva a kod nas je gorivo isto nista tako da ces imati problema.... Ako mi ne vjerujes drugar nazovi Stanka ovog jednog iz zivinica on je pravi specijalist za motore inace porodicni poso otac radi sa tim pa on i tako dalje
http://www.pik.ba/artikal/3962172/yamaha-aerox/ Ovaj motor je bio kod mog jarana on ga kupio ka stranca ja iso sa njim da kupi motor je fenomenalan ide extra ja ga 100 km/h zacas eh sad on je prvo prodan u doboj pa sad u gradaccu fino pregledaj
 
Top