Radimo polagano
Na zamjeni ulja skoro primjetim da je neko slomio džek na solenoidu VVT-a i zalijepio ga dvokomponentnim ljepilom.
Kupljen nov džek, sve spojeno i izolovano kako Bog zapovjeda.
Nakon toga sam zamjenio osvjetljenje table i unutrasnjih prekidača
Ukinuta zadnja maglenka i postavljena LED rasvjeta u rikverc na obje strane
Onda jedno jutro auto zateknem ovako:
Srećom na mjestu gdje sam parkirao ima video nadzor, pa je lik zvao policiju. Stradao samo žmigavac, i to je odmah sređeno.
Nakon duge borbe sa samim sobom odlučim se za skidanje gewindi, koliko god mi oku prijalo kako auto sjedi i kako dobar osjecaj vožnje u krivinama bio, rupe Sarajevske strade nisam mogao trpiti, a uz to sam postao i jedan od najsporijih likova u gradu, obilazeći svaku rupu. Gewinde skinute i prodane, kupljen H&R Sport springs, -30/30, novi Bilstein amortizeri nazad. Auto je naprijed leglo perfektno, nazad kako su novi amortizeri malo je visočiji, ali mislim da će pasti još koji milimetar. Udobnost 30-35x bolja, osjećaj u krivinama malo mekši nego na gewindama i malo više bodyroll-a, ali tolerantno.
Na gewindama:
Stock suspenzija
H&R
Prije par dana uradjena letva volana, zamjenjen nosač motora na mjenjaču i jedna krajnica. Nigdje ništa više ne kucka, ne lupka, ne škripi
Idemo dalje, aktivno razmišljam o upgrade-u na K04 ili da složimo nekog hibrida
Ovo auto je prokleto, a ja zajedno s njim, svaki dan bi nešto šarafao, premještao, polirao, mazao, ćunirao