kad je leden bude bijel dim cim se malo ugrije nema nikako dima.a kakav je dim iz auspuha ?
dihtung sam uzeo jos davno ali nisam mjenjao nista kako znati da je glava a kako da je dihtung.Glava, dihtung.
ok drug vidjet cemo sta je tacno u pitanju za koji dan,i jos jedno pitanje dali bi smio voziti ovako ili ipak ne.Ta bijela masnoca je znak da ti mijesa ulje i vodu.
Znaci, dihtung ili glava, moje licno laicko misljenje.
a vidjet cu sutra idem kod majstora pa sta on kaze to mjenjamo ajvim sta je majstor rekao.najvjerovatnijeee da je dihtungg malo odradio svoje... posto ako ti je bjelkasto na cepu znacii imaa vode u ulju...
koliko ja vidim nemijesa ulje i vodu posto nivo ulja je uvijek isti nije crno ulje kao kod dizela kod mene je vise onako tamno kafeno neki majstori kazu da je to normalno za benzinca,e sad za to crijevo nisam znao posto kad upalim auto i stisnem ono debelo crijevo sto ide iz hladnjaka u motor tacnije na onu racvu plasticnu to kad stisnem meni na ono malo crijevo sto ide sa hladnjaka na bocu onaj povrat vode ide normalno ali nisam uopste gledao na taj odusak i neznam dali ima to na hladnjaku otici cu sutra do majstora pa cu vidjeti sa njim sta on kaze.nemora znacit ako je bijel cep da trosi vodu jer znam da ja svom 1.3 nikad vode nadolio nisam a ima i gasanja i dugih relacija svakodnevno u mene je uvjek bijel cep a to sto je bijel cep to je sve do ulja cak neki majstori kazu da je dobro ako je bijel cep kod ovih starijih benzinaca.to ti druze vidi da nije dihtung cim su ti crijeva tvrda i cim nabija pritisak u bocu jos pogledaj povrat sa hladnjaka ono malo crijevo sto ide na bocu da nije zacepilo moze bit da tu nema oduska pa da ti na cep vode izbaci nemora znacit da ju je potrosio lagano tanki borer i probij na hladnjaku kroz onaj mali otvor