ima dijelova , ne sekirajte se , papira od auta na sve strane , cak i u oglasima ( to samo kod nas ima ) nedavno sam mogao Astru povest za 500 EUR , jbg sam bio pa nije moglo . Ukinuli oni zakon ili ne 30000 komada polovnjaka udje godisnje u BiH ( ocarinjeno ) , dje su ovi stranci ( po meni minimalno jos 3-5 hiljada ) a ovi sto prodaju nova nek se puse ....
Ne mora se ni ukinuti ili odobriti uvoz , kad bi banke bile malo pametnije kao sto nisu bilo bi novih auta ko u prici ...
U Njemackoj kad dizes Leasing na bilo koje auto zalog je 10,20,30 % ucesca i ostalo su rate , auto je upisano u vlasnicki list davaoca Leasinga i to je to . Ne platis ratu dodju cike i odvezu auto koje prodaju ispod cijene i svi zadovoljni ...
U BiH kad dizes Leasing procedura je slijedeca : sva sila papira koje imas kod kuce , od zene , djeteta , nene , 2 ziranta , bjanko mjenice ( bjanko mjenica znaci da vam mogu uzeti bilo koji dio vase imovine pokretne ili nepokretne ) ovjereni ugovori kod notara , ako nisi dobar .... daj jos jednog ziranta al svi da su sa budjeta ......itd itd ...
Kad se u BiH rijese neki osnovni problemi postoji velika mogucnost da trgovina novim vozilima ponovo procvjeta ....
Nase ( tj. njihove ) banke pucaju kamate nebeske ( a isti kupuju pare vani na 1,5 do 2,25 % ) i plasiraju ih kod nas na 7-11 % , no medjutim kad pomnozis iznos rate sa brojem rata cifra ide nebu pod oblake , znaci kamata nije 7 % ukupna vec 7% godisnja pa x 5 godina i hopla , dobijes racunicu da si kao kupac kupio auto sebi + jos jedno banci + jedno prosjecno nekoj osiguravajucoj kuci ( kasko npr. 3000 godisnje x 5 = 15000 KM ) , a kad se nesto desi onda je kuku majko , osiguranje nema para , ti nemas auto , a banka trazi ratu , koji su to prevaranti , fuj .
Mislim drzava nam je u QRCU i to golemom , Somalija zna da nema vlast i vladu vec dugo vremena ..... mi jos ne znamo imamo li je ili ne vec 15 godina .......
Znaci zakon ili ne nama je i dalje gledat ovo sranje i nebuloze koje pricaju , umjesto da se skontaju kako da omoguce uspostavljanje veze trgovina-prodaja , znaci masa ljudi koja je ukljucena u proizvodnju necega , pa u prodaju istog , pa oni sto voze dijelove , pa ovi koji servisiraju , dobavljaci i prodavaci ulja , ......da ne nabrajam , svi u kompletu imali bi koristi , ovako samo nekolicina gladnih koji bi sve sebi uzeli , i kojima smetaju trgovci polovnih automobila , za mene su oni veci strucnjaci nego neki uriktani peder u salonu VW-a ( bez uvrede za VW-ce )
mrsko mi dalje al to je otprilike to