Ubistvo u Tuzli!!!

Ubistvo u Tuzli!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Danas oko 14 sati u u Ulici Ismeta Mujezinovića, F.Š., rođen 1950. godine iz Tuzle, hladnim oružjem (nožem) nanio je smrtonosne povrede S.J., rođena 1952. godine iz Tuzle. Ista je prevežena u UKC Tuzla gdje je ljekar oko 14:30 sati konstatovao smrt. Uviđaj na licu mjesta vrše kantonalni tužilac i službenici Sektora kriminilastičke policije MUP TK-a.
Uz informaciju koju smo dobili u MUP- u TK u vezi današnjeg slučaja ubistva objavljujemo i pismo čitaoca. Prema kazivanjima ostalih koji rade u blizini, radi se o Fikretu Šabiću koji je ubio svoju nevjenčanu suprugu Safetu Jašarević. Radili su zajedno na Hametovoj pijaci a motivi ubistva su njegova ljubomora.

"Danas (04.06.2009.godine) oko 13 i 30 sjedio sam u kafiću na Stupinama i pio kafu sa prijateljima. U jednom trenutku niski čovjek sa vidiljivim tragovima krvi na sebi molio nas je da zovemo policiju. Kada smo ga upitali šta da prijavimo policiji, isti je rekao da je ubio svoju ženu na "Hametovoj pijaci". Moj prijatelj je odmah kontaktirao policiju pozivom na broj 122, i prijavivši šta se zbilo, policajac koji se javio na pomenuti broj počeo je da galami na mog prijatelja, kako je navodno nekulturan i spustio mu slušalicu. Ponovnim pozivom na isti broj javio se drugi policajac. Moj prijatelj je tražio ime i prezime policajca koji se prvi put javio kako bi ga prijavio za nedolično obavljanje svoje dužnosti. Ovaj drugi policajac mu nije htio dati ime i prezime svog kolege nego je tvrdio da se to bio javio načelnik policije ?!?

Ponovo prijavivši slučaj, ovaj drugi policajac je rekao da on ne može ništa učiniti, te davao neke druge brojeve telefona. Moj prijatelj je prekinuo razgovor jer nije bila prikladna situacija da se zivkaku kojekakvi brojevi, s obzirom da je čovjek koji je krvav i koji je tvrdio da je ubio svoju suprugu kod sebe imao nož koji nam je pokazivao.

Onda je jedan gospodin koji je takođe bio u kafiću nazvao jednog policajca na privatni broj, koji je radio na tom regionu, te ga pozvao da hitno dođe.

Taj isti policajac je došao nešto kasnije, sve u svemu od prvog poziva policije prošlo je nekih 45 minuta. Za svo to vrijeme "ubica" je stajao na cesti vidno potrešen i pušio cigare. Isti policajac koji je došao odveo je čovjeka, koji se izjašnjavao kao ubica, na drugu stranu ulice, te je nešto razgovarao s njim dok je ovaj sjedio na trotoaru i pušio.

Nakon nekih 15 minuta stigla su policijska kola, iz kojima je došao samo jedan policajac, stavili su mu lisice i odveli ga.

Ovo pismo Vam šaljem iz razloga što želim da javnost zna kako naša policija "radi".

Čovjek koji se izjašnjavao kao ubica, umazan krvlju, sa nožem kojim je učinio to djelo, stajao je nekih 45 minuta na sred ceste i molio policiju da ga uhapsi ??? ", navodi u svom pismu čitalac koji je želio da ostane anoniman.
 
Legend
Sad bas procitah na tuzlarijama.

Policija, debili gdje su oni krimolovci da rade sad svoj posao, jer je i taj policajac i ko god se vec javio na tel debil pravi.
 
Legend
Zar mislis da nije. Garant neki krezavi, trbavi na cevape sto mirise pajkan.... Vise gore po onom sezamu u slavinovicima. Na obuci vjezbaju kako da izgovore, ljevi desni zmigavac duga kratka svjetla, i to po vise puta moraju zapisati na cjeduljicu.
 
Početnik
e svasta....sat vremena im treba da privedu ubicu koji se sam predaje kako bi ga tek nasli...:icon_rolleyes:

ma nasa je policija samo da ti slozi kaznu nizasta drugo...:icon_rolleyes:
 
Član
Pa moguce jasta je...ima ih takvih dosta nazalost...al ono ne moze covjek da vjeruje jebote...ubica, lik s nozem, krvav na sred ceste..ako ti to neko javi ima da letis na mjesto dogadjaja...nije neko nekom oteo kilu jabuka il neka slicna glupost...tacno da covjek nepovjeruje al et...
 
Član
I u izvjestaju za javnost ce reci kako su brzo locirali ubicu te ga lisili slobode...
 
Legend
i kad me zaustavi i pocne mi pisat kaznu sto nemam P,najradije bi ga pljunuo,al jbg kakva drzava,takva policija...
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top