Tracmax F107

Tracmax F107

Član
jesi probao naći sportivu, vidi motorsport-u na piku, ili maja iz sarajeva. Daj koju marku više i kupi šta malo bolje...

Član
Ja bih ipak novo jer ni te polovne ti nece posluziti vise od dvije godine. A ove nove ipak mislim da ce moci bar dvije godine i opet ces ih moci prodati za neke pare jer ce ipak biti dot 2016.
tačno... svako ovo kaže za polovnu, može se naletit na stvarno dobro polovno, ali rijetko... tako da ;)

Član
Guma nakon 3 godine gubi svoja efektivna svojstva,da joj je sara i 8 mm,a 2011 nikako,jer je to bas stara guma a samim tim i nesigurna,jedino ako se malo vozas i to po gradu i ne velike brzine,itd....

Član
Guma nakon 3 godine gubi svoja efektivna svojstva,da joj je sara i 8 mm,a 2011 nikako,jer je to bas stara guma a samim tim i nesigurna,jedino ako se malo vozas i to po gradu i ne velike brzine,itd....

Slazem se al zavisi od marke opet.

U mene ESA TECAR guma prednja na cetvorci stara 5 godina, extra extra, nit je tvrda nit mehka. Stim da se poslije zime skladiste po PSu

Član
Slazem se al zavisi od marke opet.

U mene ESA TECAR guma prednja na cetvorci stara 5 godina, extra extra, nit je tvrda nit mehka. Stim da se poslije zime skladiste po PSu
Pa dobro ima izuzetaka,kod nas je inace i takva finansijska situacija da je problem uzeti nove gume pogotovu neke renomirane marke,dosta ih vozi na protekt ok,ali kad jos cujem kako nema bolje od protekta msm nzm sta reci,plus vecina ne pridaje vaznost gumama ili cak govore kako imaju gume za sve sezone,a to u stvarnom zivotu ne postoji nego ima samo ZIMSKA i LJETNA guma,trece nema,al jbg narod mora da se snalazi,ali bar kad vozi kako mora nek prilagodi voznju uslovima na putu i tehnickom stanju svoga auta,u sta svakako spadaju i gume.....

Član
Ma znam. Ja kad bi gledao sta mi komsiluk vozi, i to ne samo ovi sa manjim dzepom, ja bi vozio na felgama.

Lik dolazi iz holandije, zadnja osovina dvije razlicite gume. Najnovija guma na autu, 2002 godiste. Al imaju sare i kaze ma to je ko novo...

A najjaca mi jedna kona, kaze kod mene su gume MS = ljeto zima. I to vec deset godina... Nemoz je ubjediti drugacije da je jebes :)

Član
Pa dobro ima izuzetaka,kod nas je inace i takva finansijska situacija da je problem uzeti nove gume pogotovu neke renomirane marke,dosta ih vozi na protekt ok,ali kad jos cujem kako nema bolje od protekta msm nzm sta reci,plus vecina ne pridaje vaznost gumama ili cak govore kako imaju gume za sve sezone,a to u stvarnom zivotu ne postoji nego ima samo ZIMSKA i LJETNA guma,trece nema,al jbg narod mora da se snalazi,ali bar kad vozi kako mora nek prilagodi voznju uslovima na putu i tehnickom stanju svoga auta,u sta svakako spadaju i gume.....

oj suti imo mi je buraz na passatu 3 protektuše
jedan dan vracamo se iz zenice poce nesto da cupka, kad mi napolje razgledaj kad odlijepio se protekt ona jedna kockica izletila i zagulila se

Zakon je imati 2 seta guma,ja cekam da jos neko kupi tracmax pa da ostavi utisak da i ja nabavim sebi :D Za zime koristim protekt (Phenix),bolje drzi nego sava u svakom slucaju,doduse da budem iskren kupio sam ga samo radi znatizelje,da vidim kakav je i nisam razocaran :)

Član

Postoje cjelogodisnje gume

Član
postoje all season gume, ne samo ljetne, odnosno zimske...