Tracmax F107

Tracmax F107

Član
Pozz raja

Hocu da kupim nove ljetne gume. Dobio sam bas povoljnu ponudu za Tracmax F107

Trazim dimenziju 205-45 r17

Ima li ko iskustva sa ovima? Ili imate li neku drugu preporuku za ljetne gume.

Da napomenem nisam F1 vozac. Rijetko kad vozim preko 100 kmh, a kamoli po mokrom, tako da mi ne trebaju gume za trkacih staza.

Budzet mi je oko 400 km

Član
Nova guma je nova. Ove polovne su skinute iz nekog razloga...nemas sta razmisljati. Mada tigar ljetni je isto vrh guma
Ma ja. A gdje ima tigar ljetnih? Ja sam jednom prilikom zimske tigar nove kupio, bile su extra.

Kod mene je problem profil. Gdje sam god pitao, imaju samo 2-3 vrste. Hifly, goodride, tracmax od ovih oko 100km.

A ove malo poznatije su 150-300 km

Član
051308010
051 307-950

auto gume merkur banjaluka
Knjaza milosa ulica

Poslednja izmena:
Član
dobra je svaka nova guma u početku, i lijepi :D a šta se kasnije dešava... Ja sam imao jedan period nove debica presto, nema šansi zašlajdrat, 280Nm dizel, pa čak i ako je malo mokro... isto tako i sa zimuljom, prvu zimu, gripa metar, sljedeću zimu već šlajdra, 3. zimu već i u drugoj ufati... tako da, neka svako odluči, jesi našao još neke, ili samo te tracmax??

Član
@hirurg : Zvao sam Merkur, imaju samo premium marke ove dimenzije (Dunlop, Michelin...) od 170 KM+

@zlajaaa : Našao sam neke HiFly, ali samo ime mi malo "čudno". Čuj Gume "Visoki Let"" hehe :) a za ovo tracmax sam mogao već na par mjesta pročitati pohvale.

Kao što sam rekao imam ponudu za neke Dunlop+Bridgestone iz 2011. Imaju šare oko 6mm, nemaju oštećenja, jedino to godište... cijena privlačna.

sad šta je bolje? Kinesko novo, ili provjereno polovno ???

Član
Ja bih ipak novo jer ni te polovne ti nece posluziti vise od dvije godine. A ove nove ipak mislim da ce moci bar dvije godine i opet ces ih moci prodati za neke pare jer ce ipak biti dot 2016.