na renault hr forumu clanovi nemaju pravo da pristupe sadrzaju dok im moderator/dministrator ne da dozvolu, a dozvola se dobiva tako sto se predstavi u temi novi clanovi (jedino je ta tema dostupna) i tako sto se u potpunosti popuni profil (sve je obavezno osim broja telefona) i tek kad moderator/administrator vidi da je novi clan to sve uradio onda mu posalje poruku u kojoj mu napise da je ispunio sve sto treba da bi dobio puni pristup forumu. a to nije sad nesto aman zaman puno posla, za par minuta se napisu ti osnovni podatci koji se traze i u kratko se predstavi, ne vjerujem da bi ljudi samo zbog toga izbjegavali forum.
drugo sto mi je vazda smetalo na ovom forumu je taj famozni broj postova, vecina ljudi odredjuje neku hajd da kazem hijararhiju na osnovu toga koliko neko ima postova. ja recimo imam oko 600 postova, a clan sam od '08 godine, dok neko ko je clan par mjeseci nabije dvije hiljade postova na gluposti i sad je on kao neki baja na forumu i moze svima srat kako hoce, sto je fakat smjesno i glupo da na drustvenoj mrezi/forumu postoji takvo nesto, mislim ko hoce da bude mangup zna se kako se to postize, a smjesno je na forumu neke sile prosipat . a to sto ja i dosta ljudi kao ja ne pisemo puno po forumu ne znaci da nismo aktivani. ja svaki dan udjem po nekoliko puta da vidim sta ima, a ne moram svaki put nesto napisat, samo ako imam nesto konkretno da napisem onda cu napisat.
i na kraju samo jos da dodam na ovo " da nema projekata", to nije tacno, ja redovno po sarajevu vidjam ekstra uradjena auta, neka manje neka vise, al ni jedno to auto nikad nisam vidio na forumu, bas zato sto su ljudi vidjeli/culi kakav je forum i jednostavno nisu zainteresovani, a tek kad forum postigne odredjeni nivo kvaliteta u smislu clanova, materijala i prije svega kulture, onda ce ti ljudi s dobrim napucanim autim jedva docekat da se registruju i da predstave svoje projekte