RE: Honda CRX, Mazda 323F...vasa iskustva..
ja sam imao dvije honde,civic i prelude,što se tiče djelova preskupi su i čekaju se dugo,karoserjski djelova
neznam imal za crx i civic njih ima više u bih možda se može naći al kad ti zacjeni neko nema ti nego uzet teško da ćeš naći kod drugog nekog, za preludu recimo nema ništa znam jer su me stalno zvali ljudi iz svih krajeva bih da pitaju šta je bilo sa mojom treba ima dio neki,što se tiče održavanja kod mene su bila oba pouzdana ne kvare se idu odličnu
ali je održavnja skupo potrošni djelovi ovlaštenog nema nigdje ovde niko nije znao ništa hondi ,
honda crx/civic imaju mcpherson napred ovjes nazad nezavisno vješane kad budeš kupovo dobro pogledaj
trapove jer su komplikovani iimaju dosta gumica i gluposti a skupo je sve,4 amortizera orginalna bez opruga iz japna
za preludu se čekaju skoro 3mjeseca i koštaju skoro 700km sa ugradnjom ja nisam htio stavljati nešto lijevo na takvo auto ovi su bili kayaba plinski,imaju osjeljtivu limariju naročito na trapovima prije svega zadnji pa pripazi i na to,
ako je auto dobro održavano i čuvano nećeš se pokajati,osjećaj u vožnji neopisiv ležanje na cesti upravljanje....
ja sam odustao od honde i japanaca zbog toga jer nema ovlaštenog a djelovi su preskupi a dati da ti održava neko ko im nezna ništa nema smisla meni je trebalo novije auto za uvoza i odustao sam od japana i uzeo novu škodu jer mi je jeftinije održavati fabiju nego preludu što sam imo ili civic a novo je novo ,sretno u potrazi i da nađeš što očuvaniji civic ili crx
EDIT
a što se tiče mazde isto važi kao i za hondu ovo što sam naveo,ovde jedan je imao tu 323 voza čovjek 12godina kako je kod njega nijedan kvar,rođak ima 626 ista priča....