Inace, za Megane-a; DELPHI pumpe i dizne su samo na modelu 1.5dCI od 81 i 85 KS, ostali motori imaju SIEMENS pumpe/dizne i ne prave nikakve probleme (mojih 240.000 na satu su garant tome). Ono sto ti ja mogu preporuciti ako ces Megane-a, trazi facelift model 2006/2008, na njemu su riješili gotovo sve zezancije koje su imali na ranijim modelima, motori su jaci i trose baš smiješno. Ako uzimaš model iz faze I (2002 - 2005), obavezno uradi dijagnostiku prije nego kupis auto, to ti je 20-30KM a moze te sprijeciti kupovine macka u vreci, i OBAVEZNO traži dokaz da je auto redovito servisirano (ili servisna ili racuni od dijelova/ulja), posebice da je ulje mjenjano svakih 10.000 jer su ti motori i turbine strasno osjetljivi na lose ulje i neredovite servise. Losu turbinu ces lahko prepoznati po piskavom zvuku od 2000 - 3000 obrtaja. Isto tako obavezno par puta izmotaj volan puni lijevi/desni i osluskuj da li ista kvrcka, savija u volanu, na oko 170-220.000 strada zavojnica volana (tacnije flat kablo u njoj) koje povezuje airbag i svirenu sa stubom volana, i taj ti mali komadic plastike košta gotovo 400KM u servisu. To ti je manje/vise sve sto na sto trebas obratiti paznju kod kupovine Megane-a, auta su strašno udobna, ekonomicna, jeftina za odrzavati (nasuprot uobicajenim vjerovanjima), super idu i ne kvare se ako se odrzavaju na vrijeme. Neces fulati sekunde ako kupis
Puno pozdrava i nadam se da sam pomogao, a ako budeš imao još nekih pitanja, javi se na PP da ti dam broj vjerovatno najboljeg Renault servisera u BiH, pa i šire, pa mozes odvuci auto da ti on pregleda.