Za forda znam da je totalno nepouzdan i loš auto ove serije do 2005 al reko valjda su se popravili s ovim novim serijama... gore spomenuh da mi je rođak imao ford focus iz 2006 i da ga je stalno zezao od dizni do raznih drugih gluposti a auto je bilo prešlo manje od 120 000... Zato se i bojim uzet forda... A plus što bi izgubio na vrijednosti auta u 2 godine haman pa duplo... Mada mi se baš sviđa ovaj redizajnirani fokus od 2005 godine pa gore...
Malo sam bio sarkastičan, moj common rail gazi na lož ulju 50 000km, nikad nikakvog kvara, limarija nema problema... tako da ne znam šta pričaš, stariji modeli do 2000 su imali samo problem sa limarijom, a jako su pouzdani što se tiče mehaničkih sklopova
Govorim ti jer sam imo i mondea 97 god, turbodizel i znam šta to auto rado, GAZI kilometre, sada imam 2003g i također nema mane, samo mu je poboljšan lim i performanse. Sve je kako utrefiš, mada više viđam da na Golfu/ Octaviji/ passatu odu dizne/ turbina nego na Fordu
Ali sve je kako utrefiš, stanje auta i održavanje su glavno, dobar je vw, samo je precijenjen i dosadan... Pogledaj kakvog Mondea dobiješ za nekih 7000, sa kakvom opremom i koje godište, za te pare možeš dobit nekog Golfa, koji je stariji 2-3 godine i koji nije uopšte u klasi sa Mondeom. Pa ti razmisli, da li bi radije Golfa ili Passata, jer passat i mondeo su klasa