Legend
To reci vlasniku (inače moj dobar prijatelj) Passata 3c 2.0TDI 2007 g.p (kupljen nov) da ti očita sve po spisku , jer poslije , dizni , uljne pumpe , turbine i DPF-a nije nešto oduševljen pouzdanošću a ni cijenom dijelova koji su uzrokovali kvarove.
Sad je ponosni vlasnik Mazde CX-5 i VW je za njega završena priča
Iako vozim vozilo iz VW grupacije i bez problema je neki dan okrenuo sat (300.000km) i to sve bez i jednog kapitalnog kvara , odgovorno tvrdim da ove nove generacije VW-a nisu ništa specijalno što se tiče pouzdanosti u odnosu na konkurenciju , ono u čemu odskaču je unutrašnjost koja je daleko najpedantnija i onaj osjećaj čvstoće a to po meni više ne vrijedi toliku razliku u cijeni , jer budimo realni džaba neškripeća plastika i ovjes kad te ostavi negdje u pizdićima i napravi ti par hiljada maraka troškova a tamo neko u nekom "kinezu Hindaju vozi serbezno.
U suštini kod svih novijih automobila važna je samo nafaka jer znak više ne jamči pouzdanost kao nekada...
Isto tako je mogao uzeti i mazdu pa imati sve te probleme sa autom molim te.. svi ti problemi koje si ti naveo osim uljne pumpe imaju i drugi auti, jer je sve povezano sistemom ubrizgavanja (kalitetom goriva) turbinu racunam svakako kao potrosni materijal sto i jeste..
Ljudi trebate da shvatite jednu stvar u modernom automobilizmu, da se ne zaradjuje od prodaje auta vec od njihovog servisiranja..
Ja radim indirektno u auto industriji i znam sta pricam, znam gdje i kako se rezu troskovi, vw kao grupacija garantujem ima najbolji logisticki sistem i najrazvijeniji vertikalni sistem nabavke svih materijala i komponenti koji se ugradjuju, koristeci logisticke principe JITa (koji je razvio ford btw) sto im je donijelo ogromne benefite i tek sada neki proizvodjaci pokusavaju to isto da urade (volvo, bmw, ..)