Član
Imam druga koji prodaje auta nekoliko godina, passat 5 TDI 2002 godiste je prodao za oko 7 dana a marea JTD 2001 godiste stoji skoro 2 godine, niko je nece, cijena je tacno duplo manja nego sto je bio passat
ja vozam sve i svasta, svabo je bog medju vozilima, i bit ce, turbinu za tdi telefonom kupim u po noci il bilo koji drugi dio...
toyota , hyndai, kia, honda , micibusi neki itd, lahko je to kupit. A sta kad ti se poplavi to auto, poberi stvari po autu i vozi ga na presu.
pa vidi jedne skode fabije, plastika u braniku 3 km u ovlastenom servisu, zato sam ja od nove godine prodao blizu 200 fabija , zato sto je to jeftino... I sto noke kaze okrenite se oko sebe i pogledajte sta voze auto skole i taxi vozila.
Ne moze sasija izdrzat do generalke, trapovi se raspadnu, nakon izvjesnog vremena ne moze mu svetac spure uradit, svaki tocak vodi svoju politikuJa jos nisam cuo da je neko radio generalnu na JTD osim pucanja remenja,a turbine i dizne im vrlo rijetko crkavaju za razliku od ostalih.A sto se tice auta,svabo ali BMW i Mercedes
Ne moze sasija izdrzat do generalke, trapovi se raspadnu, nakon izvjesnog vremena ne moze mu svetac spure uradit, svaki tocak vodi svoju politiku
Ja sam spomenuo motor a ne sasiju,ne znam onda kako prijateljev Punto ima cca 350 000 i ide pravo ko strijela.Sta bi se trebalo tek reci za Golfa 1,2,3 ?
Drug, ja to gledam malo na velike staze, i napomenut cu vas da je prvi koji je poceo koristit dpf bio upravo taj peugeo koji je imao naravno probleme sa nasim losim gorivom.. da ne pricam o famoznim citroenovim "rjesenjima" na trapovima i mostovima, ovjesu generalno..Ovu priču slobodno okači mačku o rep. 4 godine vozim francusko auto bez ikakvih ulaganja, tj kada sam ga tek kupio promijenio sam krajnicu i sponu volana, vrijednost 60km, i to je sve, i ako ti to nije dokaz izdržljivosti, ne znam šta je. A o motoru da ne pričam, ništa pipnuo nisam, osim rednovnih servisa, tako da ne možeš reći da su nepouzdana.