Član
E ovako, ne znam od cega da pocnem. Tesko pali, skoro nikako. Nije bitno dali je auto hladno ili vruce, nece da upali. Ne znam kako da objasnim ponasanje, pokusacu nekako. Ovako npr hladan motor pocnem verglati auto vergla kao da nema goriva, znaci nece da se javi, kad vratim kljuc na sekundu se motor zatrese, kao da dobije kontra paljenje. Kad dadnem kontakt nema nista da se cuje nikakvi zvukovi, kao npr prije u nekih auta cuje se puma ili neki relej, ovdje nema nista. Jedan majstor mi kaze da mi je otisla dinzna za hladan start, ok ja kupim drugu postavim opet isto. Skinem struju provjerim ispitivacom, nema struje na toj dizni, to meni nelici na normalno, znaci nije dizna vec struja negdje. Onda kad ga upalim auto radi na leru, ako lagano dajem gas onda moze, ako sad naglo dodam gas samo ga presjece i ugasi se. Ovo sve pricam z abenzin, na plin mi se isto desava da kad dam naglo gas presjece ga i ugasi se, ali to mi je majstor rekao da odvezem na servis plin i da ga nasteluju, imam prejaku smjesu i ugusi ga. ok ali zasto na benzin nece da pali i da radi. Ako znate od cega da krenem pisite..
Evo dvije slike, ako neko moze da mi kaze ove obiljezene tacke za sta sluzi:
1 - ubrizgivac za hladan start
2 - ?
3 - ?
4 - ?
5 - termo vremenski prekidac
Evo dvije slike, ako neko moze da mi kaze ove obiljezene tacke za sta sluzi:
1 - ubrizgivac za hladan start
2 - ?
3 - ?
4 - ?
5 - termo vremenski prekidac