RE: DOBRO A JEFTINO
I da slazem se, jos malo pa ce i uvest i pdv onom ko ima xenone...
BTW, ova komparacija od Zoke je po meni bezveze, to su sasvim razliciti materijali i radit komparaciju jednog na 6000k i na 8000k je smjesno, al eto.
Pored toga lijevi i desni far su razlicito usmjereni, a da bi slikao da se bas vidi neka razlika treba ti jedan pro Canon i nesto poput antireflexnog stakla or so
Ispravka, hid sijalica trosi manje struje nego klasicna halogenkamuha je napisao(la):WTF plazma, samo mi objasni u toj plazmi sta se nalazi unutra ?? plazma kao TV ???
Odavno postoje 55W HID sijelice i balasti, naravno isijavaju jos vise svjetla jer i trose jos vise struje
i Xenoni ne rade na 23KV nego na 8KV, sa 23-25 KV se pale tj toliko je potrebno da se hladan xenon zapali...
Nego ti nastavi stavljat te plazme od 8K kelvina u farove koje nemaju lecu , pa ce onda staviti stvarno zakon o tim stvarima...
Za far koji nema lecu 5000K je sasvim OK, i to H7R sijalice...
I da slazem se, jos malo pa ce i uvest i pdv onom ko ima xenone...
BTW, ova komparacija od Zoke je po meni bezveze, to su sasvim razliciti materijali i radit komparaciju jednog na 6000k i na 8000k je smjesno, al eto.
Pored toga lijevi i desni far su razlicito usmjereni, a da bi slikao da se bas vidi neka razlika treba ti jedan pro Canon i nesto poput antireflexnog stakla or so