Presvlacenje karbon i ostalih folija

Presvlacenje karbon i ostalih folija

To nije bilo na zahtjev "musterije" :D al znam da ce joj se svidjet :cool:

p.s. kenjam ti se na avatar :icon_evil: :D (nidje veze, Fiat guzi Hondu, bauahahaha)

Član
Da,da :D aj sad :icon_exclaim: znas ti s tom folijom mogo bi jos malo unaprijedit taj poso samo daj reklamu na PIK i jos gdje da radis ;)

rs6

Član
erol_brcak je napisao(la):
Kompletnog ili?

Pa nemrem ti ovako reci dok se ne premjeri auto citavo, nego eto mene danas svakako kod vas u Sre pa se dogovorimo :cool:

@Pioneer: Ovaj mat bas ubija, odlicna folija i na izgled i za rad ;)

tek sad vidjo' da si odg ... nego jesil bio u srebreniku ??? i da na cijelo auto sam mislio da se presvuce

Član
sinoc sam kontao o ideji presvlacenja centralne konzole komplet u karbon kad ono ti uradio sanji, plus jos sve one dijelove od tvrde plastike unutra presvuc msm da bi se uklopilo...izgleda 9 puta bolje, superiska :cool:

Nije komplet, samo ovi dijelovi oko prekidaca su u karbonu, ovo ostalo je mat crnom presvuceno. A nema toga sto se ne moze presvuc, al kvalitetnom folijom, samo treba sve skinut i rastavit, inace patnja i ne moze ispast savrseno nikako.

@RS: Nisam jbg, imao nekog posla, ne mogu ni danas, sutra bi trebo abd doc ;)

@Adi: Stavio sam vec na pik, al slaba vajda, svi se samo nesto raspituju, kazes im minimalnu cijenu, kaze "aj cucemo se kroz par dana" i nista.

Član
da znam da je ovo mat al radije bi ja to svu u carbon (btw. koja je cijena kvadrata ove mat folije ?)

a sto se tice posla nismo mi u sredini gdje bi se to moglo razviti , ugl. vecina smatra da to moze srediti samostalno (sto je u biti tacno uz malo treninga , osim onih koji nece da 'rizikuju', i tako i biva zato ima par ljudi u bih koji od toga 'zive' ), plus svi imaju slobodnog vremena za izvoza jos im samo fali da gledaju kako im neko lijepi foliju za 40-50 km koje su zaradili na mesalici zadnja 2 dana,plus ovi sto to rade uglavnom zavale cijenu kao da je to ravno projektovanju viseceg mosta :D...jedino mozda sarajevo da se to moze raditi i da mozes zaraditi dobro s tim da je tamo stanje kontra ostatku bih...opet ti nastavi raditi pa naci ce se poneko za pocetak, ako nista nemas konkurencije u ovom podrucju a i realan si s cijenama , za razliku od ovih 'profi' koji su smijesni s tim :cool:

Član
ejjj ljudi pitam se dali se moze karbon folijom ili nekom drugom presvuci tapacirunzi odnosno ono platno,jer su mi plavi i izbise mi oci volio bi da budu crni:icon_smile:

kvadrat mat crne, 3M je cini mi se 35 km plus pdv, uzeo sam jos nekih stvari zajedno s tim, pa se ne sjecam tacne cijene.
Sto se tice foliranja, kao i svaki drugi poso, moze svako, al kako, mozes ti i sam sebi izkitat i pripremit auto za farbanja, ali...
Od alata ne treba puno, spartle, fen, skalpeli, prajmeri kojekakvi i afkors folija, naravno trening cini majstora, al ima tu i do covjeka, treba bit bas picajzla, perfekcionista, pedantan i mirnih zivaca. Al iskustvo povrh svega :cool:

tictac: Platno ne moze, ja sam isprobavao na Hondi kod mene tapacire lijepit, ali su kozni i moze, al platno nema sanse.

Član
slazemo se u biti (iako je priprema auta za lakiarnje veca skola i treba mnogo vise iskustva, znanja , treninga , alata (npr. skolski mi prijatelj je sada profi limar lakirer u francuskoj, a zajedno smo isli u gimnaziju, jednostavno je zavrsio kurseve i nesto malo skole za to a prije to nije vidio ni na slici, trening pravi majstora u tim poslovima :) ..itd..recimo ja bi to poredio s tim da vecina moze voziti taksi-al ako bi svi vozili taksi ko bi ista zaradio ?), nisam ni mislio svako to moze bukvalno sve zavisi od osobe i sposobnosti (npr. imam par jarana koji bi je pojeli prije nego nalijepili, radi zivaca :icon_biggrin:)isto ima par koji bi to 'skopcali' zacas...takvi koji ne mogu ili nece da trose ono malo slobodnog vremena ili jednostavno imaju novce za to, doci ce osobama koje to rade 'profi', zato i moze 'opstati' samo jedan takav majstor za foliju u jednom podrucuju ...zato kazem ti si bi mogao nesto ozbiljnije napraviti jer si prvi komercijalizao ideju u okolini a i fino radis, nisi skup ;)

Član
erol_brcak je napisao(la):
kvadrat mat crne, 3M je cini mi se 35 km plus pdv, uzeo sam jos nekih stvari zajedno s tim, pa se ne sjecam tacne cijene.
Sto se tice foliranja, kao i svaki drugi poso, moze svako, al kako, mozes ti i sam sebi izkitat i pripremit auto za farbanja, ali...
Od alata ne treba puno, spartle, fen, skalpeli, prajmeri kojekakvi i afkors folija, naravno trening cini majstora, al ima tu i do covjeka, treba bit bas picajzla, perfekcionista, pedantan i mirnih zivaca. Al iskustvo povrh svega :cool:

tictac: Platno ne moze, ja sam isprobavao na Hondi kod mene tapacire lijepit, ali su kozni i moze, al platno nema sanse.

aha,znaci samo bi mogo zamjenit komplet tapacirung

IGY

Član
e ba odlicno ti ovo ide ;)
btw ja nikako da ti ono pitam i vidim kako sta:icon_cry:

Član
Ma bjezi nikakav covjek :lol:, nego sad malo ozbiljnosti :icon_smile: rucke za mog seata je u fullu odradio, sve pohvale ;) jos bolje to izgleda uzivo nego ovako na slikama, folija prva klasa nema sta. Vidjecu da naletim da presvucemo i bocne stubove u mat, cim zavrsim sa poliranjem masine. Pozdrav drug