emirEX_sa je napisao(la):otidji kod navedenih gore i sve ce ti reci
ernadhusic je napisao(la):ako si imo negdje pustanje vode iz sistema pa koristio one praskove sigurno ti je isparivac zacepljen pa ti zbog toga nemoze grijati plin sto uzrokuje slabiji rad motora tj. imas slabu vucu
a to sto u voznji nemozes prebaciti s plina na benzin moze biti da ti modul od plina tj. elektronika koja salje signal sta da radi ili na plin ili na benzin zbuni ti ele. od auta pa ti nemoze komp. registrovat sta i kako treba da radi probaj skinuti klemu s akuu na par sekundi vrati je pa onda probaj
Što se tice mastora i ugradnje ja sam jedini iz svog mjesta ugradio kod majstora koji nema ni dizalice kako treba i 3 godine nikad nisam nista dirao ni filtere ni nista drugo auto radi isto i na benzin i na plin bez ikakvih problema
filter plina treba promjeniti bar na 10000, osjetit ces razliku kad promjenis a nije vise od 10km nevjerovatno ali u filteru se skupi kao grafit, mikroprashina(filter se mjenja tako sto zavrnes dotok plina u boci na ventilu skines onu casicu napriejd filter je velicine oko 4 cm promjera izvadis filter,odvrnes malo plin na sekundu da propuse casicu-raspushe onu prasinu u cashi i to je to . i ja sam isto tako radio servis plina i kada sam promjenio filter kao da sma u formulu sjeo mada na prvi pogled nisam osjetio razliku u vuciernadhusic je napisao(la):ako si imo negdje pustanje vode iz sistema pa koristio one praskove sigurno ti je isparivac zacepljen pa ti zbog toga nemoze grijati plin sto uzrokuje slabiji rad motora tj. imas slabu vucu
a to sto u voznji nemozes prebaciti s plina na benzin moze biti da ti modul od plina tj. elektronika koja salje signal sta da radi ili na plin ili na benzin zbuni ti ele. od auta pa ti nemoze komp. registrovat sta i kako treba da radi probaj skinuti klemu s akuu na par sekundi vrati je pa onda probaj
Što se tice mastora i ugradnje ja sam jedini iz svog mjesta ugradio kod majstora koji nema ni dizalice kako treba i 3 godine nikad nisam nista dirao ni filtere ni nista drugo auto radi isto i na benzin i na plin bez ikakvih problema
adams je napisao(la):filter plina treba promjeniti bar na 10000, osjetit ces razliku kad promjenis a nije vise od 10km nevjerovatno ali u filteru se skupi kao grafit, mikroprashina(filter se mjenja tako sto zavrnes dotok plina u boci na ventilu skines onu casicu napriejd filter je velicine oko 4 cm promjera izvadis filter,odvrnes malo plin na sekundu da propuse casicu-raspushe onu prasinu u cashi i to je to . i ja sam isto tako radio servis plina i kada sam promjenio filter kao da sma u formulu sjeo mada na prvi pogled nisam osjetio razliku u vuciernadhusic je napisao(la):ako si imo negdje pustanje vode iz sistema pa koristio one praskove sigurno ti je isparivac zacepljen pa ti zbog toga nemoze grijati plin sto uzrokuje slabiji rad motora tj. imas slabu vucu
ernadhusic je napisao(la):ako si imo negdje pustanje vode iz sistema pa koristio one praskove sigurno ti je isparivac zacepljen pa ti zbog toga nemoze grijati plin sto uzrokuje slabiji rad motora tj. imas slabu vucu
__minel__ je napisao(la):ovaj u kiseljaku sto sam ti spominjao..je na ulazu kad ides iz visokog,odmah iza benzinske pumpe..al nije mi nesto bas profesionalan. kao ti sto su nabrojani tu...meni samo zamjenio filter...kostalo me 20 KM,ruke i filter...za 10 minuta zavrsio..ne znam je li puno al et jbg bio je vala i prljav..sve nesto isto pepeo,grafit....
mene isto nesto zeza kad mu jaci gas pa nesto pukne,isto mala eksplozija.a sve se kanim otici nekom da mi viid do cega je..sumnjam na kablove od svjecica...a malo mi trza na benzinu,kad mu gasa pa ko uzme pa trza pa opet,ko prekida..al jbg tako je auto,mora se odrzavat..