prije sagledavanja prijedloga kako i sta popraviti, nek se prvo nadju razlozi zasto je popularnost ovog sporta krenula silaznom putanjom, drugim rijecima zasto je SR otiso u *****
jer nekad je sve bilo drugacije
sada imamo vise auta koji idu 10 i 11, nego sto je prije nekoliko godina bilo auta sto je moglo ici 13. to su ogromne razlike.
a narod je nekad letio da gleda utrke, pricalo se o tome na sve strane, i pricalo se o "cudima" koji "lete" i voze oko 13 ili "cak" i nize
znaci da nesto nikako nikako nije OK...
ja dosta i putujem i znam ljudi svuda po BIH, pa vidim da je zainteresiranost dosta pala, ali nigdje kao u Mostaru
pa ovo je katastrofa. nekad je ovdje bilo nabrijanih auta koliko hoces, i pojavljivali su se novi, tko si i nije mogao priustiti u taj tren da se bavi sa tim, barem je izrazavao zelju da pocne cim mogne. vazda su nabrijani auti bili parkirani po gradu. a sad, nitko i ne prica o tome
ma neznam objasnit, ali jednostavno se je to totalno promjenilo. imam osjecaj kao da ljudi jos smatraju glupim ako se bavis sa tim (ako uopce to dodje na temu, sto je rijetko
)
nedeljni skupovi na pisti - nekad je svake nedelje se moglo otici na pistu, potezati, kasnije vozanje i budalesanja i turiranje po gradu.. auto bi bilo kao na race-u (u sadasnja vremena
), mozda i vise
a sad da bi se sastali nedeljom moraju se praviti na forumu dogovori o "meet-u", i onda dodje 10 auta, a i to je upitno
mozda ce ovo razocarat neke sada, mladje koji odu, ali moram reci, to nije ni blizu onoga kako je izgledalo prije, nesto u atnosferi totalno nedostaje..
da napomenem jos, nije cak ni internet bio u uporabi toliko prije pa da je sluzio u neku ruku kao medij, a opet je bilo popularnije
dosta njih misli da je razlog ekonomska kriza
uglavnom sad skoro nitko ne ide na trke niti ulaze i pravo auto, skoro nitko ovdje, broj je jako mal
a to sto recimo bmwscaner spominje oko uvjeta na trkama, posebno za gledatelje, stoji, ali ne vidim to kao razlog propadanja, neznam
ali svakako da stoji da to nista nije na nivou i za pohvalu
i prije je bilo vruce, i prije se je trebalo stojati po citav dan dole, i prije je voda i sokovi i hrana bili preskupi, a auti su isli daleko sporije.. ali gledaoca je bilo preko 10 puta vise
i btw. nemogu se ne osvrnuti na golem broj popuzana koji su se pojavili (zapravo, pojavili na forumima, nigdje vise), kojih prije nije bilo, i sad si daju za pravo prozivati i diskutovati one koji nose ovaj sport i radi kojih se placa karta. toliko su sa pricom i preseravnjima promjenili atnosferu u odnosu na prije (izvolite nadjite postove stare 2 - 3 godine, oko trka i svega, pa usporedite) da je to gadljivo.
trebali bi konacno shvatiti da sutat i poklopit se trebaju oni, a ne ja
ima mnogo nacina kako popraviti sve ali nevjerujem da ce se ista od toga realizirati. hajde za pocetak da se ustanovi zasto je sve palo na dole, kad je vec jednom valjalo