Pomoc pri izboru automobila

Pomoc pri izboru automobila

Član
Interesuje me vase misljenje, koji polovan automobil (ne stariji od 2002-'03..g) kupiti u cjenovnom rangu od nekih cca 7-8 do 9.000 KM. Ono sto sam gledao odprilike tih godista i cijena su:

- Ford Focus
- Fiat Stilo
- Renault Megane
- Fiat Grande Punto
- Peugeot 307

Sta odabrati a da bude najbolji omjer cijene i kvaliteta (a sto se tice agregata solidnih performansi sa ne velikom potrosnjom)? Iskustva.. prednosti i mane ovih modela?
 
Član
http://www.pik.ba/artikal/3878775/ford-focus-1-8-tdci-2003-god/
Ako te ovo intetresuje,u odlicnom stanju... jedina mana je da treba promijeniti zadnji lezaj.
 
Član
Netko je neki dan stavljao link na forum od bembaca e46 9000 km ;)
To bi bio moj izbor da sam na tvom mjestu, i sto je najvaznije gazi ta sva auta sto si naveo ;)
 
Član
dizel il benzin ? Od ponudjenih alfu 147 :D

Moglo bi se sta i bolje naci od tih navedenih za te pare :icon_smile:
 
Član
Focus je dosta povoljan za odrzavanje, 307 je najudobniji, a Megane je neka sredina u svemu :)

Sebi bi licno Megane ganjao, posebno ako je redizajnirani model.
 
Član
Ja ne bih nikako megana i focusa, ako dizela kupujes. Losi sistemi ubrizgavanja (tj preosetljivi na lose gorivo, kakvo je kod nas) bi mogli velike muke da ti zadaju... Hdi nema tih problema , kao ni JTD, tako da bih nesto iz te grupacije. Ako ganjas benzinca onda nema ogranicenja.
 
Fiat Stilo JTD ili možda još bolji motor MJet sa full opremom možeš naći za 9.000 KM a nudi opremu što nema ni jedan og navedenih auta, recimo Velika navigacija, hladnjak u kaseti, telefon i ostala šminka senzora ;)

ArminM ti može potvrditi kakav je Stilo uzet za te pare.
 
Član
I ocekivao sam da su podjeljena misljenja:icon_confused: Naveo sam par ovih primjera gore da cujem misljenja, ali znam da su tu jos i npr alfice 147, Seat Ibiza, Opel Astra, itd.. Naravno svaki novi prijedlog automobila kojeg nisam naveo ovdje je dobro dosao;)

Od ovih koje sam ja izdvojio mislim da je udobnost na strani Megane-a i Peugeota, ali su i malo skuplji za odrzavanje. S druge strane vjerovatno da se zbog toga i manje cesto kvare, mada cujem Megana zna elektronika da zeza. Grande punto i Stilo sa motorima koje dosta hvale, recimo posebno stilo 1.9 jtd, italijani tradicionalno naginju sportski, onako sminka posebno grande, ali isto tako tradicionalno tvrdi i manje udobni, ali s druge strane imaju dosta fine opreme, s tim da lampice znaju da "polude".. Nekako mi se Ford Focus sa 1.8tdci cini nekom sredinom izmedju svih ovih modela, ekonomican, dovoljno jak i prostran, ali primjetio sam da im je losija limarija, tj da vec ima hrdje posebno na gepeku pa me to najvise odbija, jer na mom puntu '95.god. jos nije "pošteno" probila, a na njima vec probija?!



adi187 je napisao(la):
dizel il benzin ? Od ponudjenih alfu 147 :D

Moglo bi se sta i bolje naci od tih navedenih za te pare :icon_smile:

Na benzin navikao, ali ne bjezim ni od dizela ako se sve ostalo poklopi, mozda cak i bolja opcija s obnzirom na potrošnju.

147-micu nisam uvrstio, kao ni npr. Forda Fiestu jer su ipak nesto manje prostrani sto se tice unutrasnjosti, a tu su negdje sa cijenama s ovim
 
Top