Otvoreno Prvenstvo BiH 2009 - Mostar II (26-27.09.2009)

Otvoreno Prvenstvo BiH 2009 - Mostar II (26-27.09.2009)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
RE: Otvoreno Prvenstvo BiH 2009 - Mostar II

Što se tiče ekstra nagrada za najbrža auta objavili smo da dajemo po jednu nagradu za najbrže auto u klasi 10 i jednu za auto u klasi 9 koje odvezu najbolje vrijeme u tim klasama za vrijeme trajanja utrka u Mostaru 26./27.9.
Znači nagradu dobiva vozač koji je odvozio najbolje vrijeme u tim klasama ili u subotu ili u nedjelju. Doduše teoretski jedan vozač može uzeti obje nagrade akoj jedan dan odveze 10 klasu a drugi 9 klasu.

Što se tiče nagrada, nema nikakvog umanjenja ekstra nagrada već se radi da smo ponudili da se prijave oni koji misle da mogu voziti u tim klasama i to najkasnije 45 dana prije utrke pa bismo u najavi utrke stavili da će biti pokušaj obaranja rekorda i ulaska u klasu 10 ili 9 u BiH. Za takvu prijavu i odvoženo prijavljeno vrijeme klase 10 ili 9 vozaču koji bi i odvezao na utrci to vrijeme ekstra nagrada bi bila povećana za 50%.
Znači nagrada za odveženo najbolje vrijeme u klasi 10 je sada 1000 eura,
a u klasi 9 je 2000 eura.

Napominjem da je zagarantovana nagrada za pobjednike svih klasa 500,00 KM. Znači vozač koji bi pobjedio u 10 klasi dobio bi 1000 eura+500,00 KM, a vozač koji bi pobjedio u 9 klasi dobio bi 2000 eura+500,00 KM. Svi ostali pobjednici sporijih klasa nažalost dobivaju samo po minimalno 500,00 KM.
Valjda nije nešto ostalo neobjašnjeno.

Član

e ovaj put cu da dodjem oba dana i da malo uzivam u race-u ;)
ima li ko sator :icon_biggrin:

BHT Ovisnik

Mostar

- 19. i 20. Septembar/Rujan 2009.

Pista pomoćnog aerodroma, Blagaj

Organizator: AK Hercegovina

?

treba to promijeniti na 402.ba ...

datum odrzavanja trke je kako je i navedeno 26. i 27. 09. 2009

pozz

Član

Davor_ je napisao(la):
Samo Street Race ili i Stajl i db?
Planirano je održavanje i disciplina: Style (subota) i dB natjecanje (nedjelja).

silverstar je napisao(la):
iako je prvenstvo otkazano u smislu bodovanja pojedinaca i timova, utrka koja je najavljena kao zavrsna u organizaciji AK Hercegovina ce se odrzati..

Iako je Otvoreno prvenstvo BiH u trkama ubrzanja za 2009. godinu otkazano, jedine utrke koje su vožene i koje su bodovane za pojedinačni i timski plasman OPBIH su bile utrke u Mostaru 25. i 26.4.2009. Zbog toga smo mi odlučili da se bodovanje za pojedinačko i timsko natjecanje nastavi bodovati na naše dvije slijedeće utrke 26. i 27.9.2009.

Znači bodovi koje su pojedinci i timovi ostvarili i koje će ostvariti na ovoj slijedećoj utrci zbrojit će se i pobjednici po klasama i najbolji tim dobit će pehare, a mi ćemo se potruditi da prema mogućnosti osigurmo i neke sponzorske nagrade.
Novčane nagrade koje su obećane Pravilnikom OPBIH mi sami ne možemo financijski pokriti, pa se ovim putem ispričavamo svim natjecateljima što to nismo uspjeli ispoštovati. Ali mislimo da je nerealno očekivati da jedan klub odradi ono što je trebalo da napravi 6 klubova.

Obzirom da za iduću godinu ozbiljno planiramo napraviti jednu vrstu otvorenog prvenstva Hercegovine ovaj nastavak bodovanja pojedinaca i timova iz OPBIH bit će neka vrsta uvoda za slijedeću godinu i mogućnost da se vidi šta je dobro a šta loše u načinu natjecanja i bodovanja.
Eto toliko za sada.

Član

Ako je tako sa zadovoljstvom najavljujem da dolazimo ako ne ja doce bar auto da se takmici neko!

Član

Hm dolazi Antina i Marinova Calibra ;)... 1000 KS sa nitrom? Klasa 9? Može... ;)

Član

Evo do sada se niko nije javio iz Opel Teama BiH, pa ću ja prvi...

Najavljujem dolazak u subotu organizovano... ne dolazimo po nagrade... dolazimo da se družimo, roštiljamo i sl... Tu smo cijeli dan i noćimo dole svi zajedno kao i prošli put... Svi ljubitelji opel automobila mogu doći slobodno do naših tendi da se družimo i upoznamo, naravno i svi ostali ako budu htijeli ;)

I da, naravno... opet će biti neko od naših članova da ušestvuje na utrci... jedan automobil sigurno... a možda ih i više bude, nikad se ne zna... a ako sve bude kako treba možda se odnese i neka nagrada u brzoj klasi :)

pozdrav.

Član

Auto Klub Crankshaft takođe je dole u Subotu ako Bog da !

Član

Konacno da i mene neki Race potrefi :D , nadam se da nece biti nekih odgadanja ..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.