Osijek Street Race Show No_3 PRAVILNIK

Osijek Street Race Show No_3 PRAVILNIK

IGY

Član
Osijek Street Race Show No_3
Datum održavanja: 05. i 06. lipanj 2010. godine

Vrijeme: otvaramo vrata u 07:30h

Ulaznice: -jednodnevna 25,00kn (4,00EUR)
-dvodnevna 40,00kn (6,00EUR)

Startnina (auto i moto SR): 200,00kn (30,00EUR)

Kotizacija za StreetStyle natjecanje: 100,00kn (15,00EUR)

Kotizacija za dB Drag natjecanje: 100,00kn (15,00EUR)

Kotizacija za Oldtimer izložbu: 0,00kn (0,00EUR)

Nagrade: StreetRace - klase 10,11,12,13,14,15,16+ pehar za 1.,2. i 3. mjesto
- novčana nagrada za prva mjesta u klasama

StreetRace moto - klase 600 i Open pehar za 1. i 2. mjesto
-novčana nagrada za pobjednike klasa

StreetStyle - pehari

dB Drag - pehari

Oldtimer - revijalno, nema nagrada

Zbog brojnih problema oko ulaza i ulaznica na prošlim događanjima, ovaj puta ćemo max. pojednostaviti proceduru oko ulaza. Ulaz će plaćati SVI. Ovo se radi kako bi se smanjilo "švercanje" kojeg je bilo u znatnim količinama. Članovima AKS-a ćemo prije utrke podijeliti gratis ulaznice, s kojima će slobodno ući na događaj.

dB Drag
Subota i nedjelja.

Klase:
-mini STREET (1. mjesto pehar)
-street A (1. mjesto pehar)
-street B (1. mjesto pehar)
-street C (1. mjesto pehar)
-PRO (1. mjesto pehar)

mini: svakodnevni auti,koji se ne natječu inače ili oni koji imaju slabiji set-up koji svaki dan slušaju..

street: po pravilima db-draga jer je najjednostavnije..

PRO: tu bude svašta dozvoljeno pa trpajte sve što stane u auto....zidove,pojačala,akumulatore.. šta god.. samo peglajte..

Auti smiju biti sa upaljenim pogonskim agregatima, natjecatelji mogu biti u vozilima za zaštitnom opremom na glavi na vlastitu odgovornost. Nema nikakvih ograničenja na Hz.

Kotizacija: 100,00kn

Prijave natjecatelja: 09:00h - 11:00h

Početak natjecanja: 13:00h

Suci: Alex & Dule

-----------------------------------------------------------------------------------------

Street Race / moto
Nedjelja, 06.06.2010.

Klase: - 600 ccm
- Open

Startnina: 200,00kn

Vozi se na sistem ispadanja. Sav novac od startnina u svakoj klasi za sebe ide u fond nagrada. Nagrada se dodjeljuje najbržem u klasi.

Pehare dobijaju prvi i drugi u svakoj klasi.

Prijave natjecatelja: 10:00 - 11:00h

Očekivani početak natjecanja: 12:30h

-----------------------------------------------------------------------------------------

Street Race / auto
07:30h do 09:30h = prijave natjecatelja (Subota / Nedjelja)

Slobodan trening na pisti: 08:00h - 10:15h

Startnina: 200,00kn (30,00EUR)

Sav novac od startnina ide u fond nagrada, i isti se djeli na broj klasa u jednakim iznosima.

Daljni raspored će biti dostupan svakom vozaču na pisti.

PRAVILA

1. Ulazak na pistu je na VLASTITU ODGOVORNOST

2. Svi vozači dužni su poštivati odluke organizatora. Nepoštivanje istih znači trenutno udaljavanje sa piste i diskvalifikaciju iz natjecanja.

3. Organizator može udaljiti pojedinca sa piste bez objašnjenja.

4. Organizator nema nikakvu obvezu prema bilo kojoj osobi unutar piste u slučaju nesretnih slučajeva ili drugih neželjenih situacija.

5. Svaki auto koji nije potpuno serijski-registriran mora biti prerađen na način koji ne ugrožava vozača, suvozača i gledatelje. (npr. oštri rubovi u prostoru vozača ili suvozača, neprimjerno ugrađeni pojasevi, nedostatk poklopca motora i ostalih bitnih dijelova karoserije itd.)

6. Pregled vozila vršit će organizator/tehnička komisija i prema vlastitoj presudi odlučit o sigurnosti prerada. U slučaju neprolaska na tehničkoj komisiji, vozač će biti obavješten u pisanom obliku.

7. Dopuštena je uporaba slickova, semi-slickova i serijskih guma.

8. Obavezna je upotreba kaciga za vozača i suvozača u autima sa ugrađenim zaštitnim kavezom koji obuhvaća auto ispred prednjih sjedala.

9. Važeća registracija nije uvjet za pristup natjecanju.

10. Auti koji ne voze ili čekaju svoj red na stazi, moraju u svakom trenutku biti parkirani u boksu, dok ih organizator ne pozove.

11. Auti koji se kreču po boksovima, to smiju raditi sa brzinom ne većom od 10 km/h (brzina sporog trčanja).

12. Zabranjeni su burnout-i, doughnut-i, i slični manevri bilo gdje na prostoru održavanja eventa.

13. Zabranjena je vožnja po stazi u suprotnom smjeru od onoga koji je propisan.

14. Zabranjeno je zaustavljanje na stazi u bilo kojem slučaju, osim ako se radi o kvaru automobila koji onemogućuje nastavak vožnje.

16. Pojedinačni izlazak na stazu ograničit će organizator prema vlastitoj prosudbi.

17. Prašina, kamenje, ulje ili bilo koji drugi element koji može ugroziti sigurnost vozača odmah se prijavljuje organizatoru.

18. Svaki sudionik ima obavezu za sobom očistiti svoje smeće i ostaviti prostor takvim kakav je bio pri dolasku.

19. U svakom autu je dozvoljen jedan suvozač, koji mora sjediti na primjerno uređenom suvozačkom sjedalu.

20. O načinu odvijanja same utrke, vozači će biti informirani na SASTANKU VOZAČA.

Član
:smajli09:

Dodatak:

kod opisivanja nagrada je uzeta zadnja klasa 16+, znači otvorena prema sporijim automobilima. Naravno, kao i do sada, na AKS utrkama će moći voziti svi koji se prijave, a zadnja najsporija klasa će biti formirana po završenim kvalifikacijama i prijavljenim klasama. Minimalan broj automobila potreban da zatvori klasu je 10.

Tako da, u teoriji, zadnja klasa može biti i 19 ili 20, nama nema razlike.

Član
Evo nesto gledam za nagrade:

Nagrade: StreetRace - klase 10,11,12,13,14,15,16+ pehar za 1.,2. i 3. mjesto
- novčana nagrada za prva mjesta u klasama

StreetRace moto - klase 600 i Open pehar za 1. i 2. mjesto
-novčana nagrada za pobjednike klasa

StreetStyle - pehari

dB Drag - pehari

Oldtimer - revijalno, nema nagrada

Kad se plaćaju kotizacije za dB drag i Style bilo bi logicno da idu i novcane nagrade od kotizacija za prva mjesta po klasama, tako da se ni dB ni Style ne smatraju usputnom disciplinom na ovako prestižnim eventima... :icon_question:

Slazem se , i da kotizacija bude veca za dB i style jer su veliki novci ulozeni i u ove 2 discipline kao i za Race pa ljudi bi nesto i zauzvrat da ih motivise slabo da ce ko potrositi gorivo i platiti kotizaciju za neki limeni pehar

IGY

Član
Little Dragon je napisao(la):
Slazem se , i da kotizacija bude veca za dB i style jer su veliki novci ulozeni i u ove 2 discipline kao i za Race pa ljudi bi nesto i zauzvrat da ih motivise slabo da ce ko potrositi gorivo i platiti kotizaciju za neki limeni pehar

iskreno meni taj pehar na jednom ovakvom takmicenju znaci vise nego neka sica od para :D:D:D

Bas tako kolega, zasto bi onda mi placali ucesce i presli tolike kilometre radi nelih stakleni pehara, to jest jedan vid nagrade ali ta nagrada omalozava nas trud i ulaganje.

Srecom pa ste navrijeme obajavili pravila, sto se tice ove dvije discipline u ovakvim okolnostima nemojte ocekivati puno ucesnika.

POZDRAV

IGY je napisao(la):

iskreno meni taj pehar na jednom ovakvom takmicenju znaci vise nego neka sica od para :D:D:D

Pa dobro Igy ti da se i ne takmicis dosao bi radi druzenja i zato sto to pratis i volis , ali ima ljudi koji dolaze bas da se takmice, koji bi pored pehara kojeg imas kupiti u skenderiji volili kao sto sam rekao motivaciju za dalji rad pa da sebe obraduju nekom vrijednijom nagradom jer to nije nimalo jeftin sport sto vise u ovaj vakat je i skuplji danas svak uzme 2cu pa gura neke 2.0 motore i malo ih dotjeraju i zbir svega ne bude 5.000KM (da se ne uvrijede vozaci svak radi ono sto voli i koliko mu finansije dozvoljavaju) dok ti to npr. imas kod sebe u muzici i ovjesu tu sumu , e o tome ti pricam ;)

Član
IGY je napisao(la):

To za pehar stoji 100% da znači...
Ali ako se plaća kotizacija onda sljeduju i novčane nagrade...pošteno???
Lično mislim da je prijedlog fer i korektan, ali necemo sad pravit forumski linč ovdje ipak sačekajmo "klakana" da se javi i da čujemo odluku i mišljenje glavnog i odgovornog ;)
pozzzzzzzzzzz...

Član
Bekir_SA je napisao(la):
IGY je napisao(la):

To za pehar stoji 100% da znači...
Ali ako se plaća kotizacija onda sljeduju i novčane nagrade...pošteno???
ako vec nema novcanih nagrada onda bi mislim trebalo da bude i simbolicna startnina (ako vec mora biti) kao i simbolican pehar bio on stakleni ili limeni ;)

e to je ono sto sam stalno govorio da su style gurali SVI UVIJEK kao usputnu "disciplinu".....

Član
IGY je napisao(la):

Pa dobro Igy ti da se i ne takmicis dosao bi radi druzenja i zato sto to pratis i volis , ali ima ljudi koji dolaze bas da se takmice, koji bi pored pehara kojeg imas kupiti u skenderiji volili kao sto sam rekao motivaciju za dalji rad pa da sebe obraduju nekom vrijednijom nagradom jer to nije nimalo jeftin sport sto vise u ovaj vakat je i skuplji danas svak uzme 2cu pa gura neke 2.0 motore i malo ih dotjeraju i zbir svega ne bude 5.000KM (da se ne uvrijede vozaci svak radi ono sto voli i koliko mu finansije dozvoljavaju) dok ti to npr. imas kod sebe u muzici i ovjesu tu sumu , e o tome ti pricam ;)

Pazi sta pricas,uvrijedices dosta ljudi! Ja se licno nisam uvrijedio i znam te i znam kako razmisljas ali ipak nije fer takve izjave bacati radi nekih ljudi!

On je bacio 5000KM u ovjes i muziku,
Ja sam imao preko 5000KM samo u motoru od dvice koji sam izvadio i sad opet jovo na novo na novom motoru,
Sva nasa auta bez obzira koliko stara i sta i kako vrijede vise tj ulozeno je u njih vise nego u pola serijiskih auta koje se vozaju ulicama!

Al_Galone je napisao(la):
IGY je napisao(la):

Pazi sta pricas,uvrijedices dosta ljudi! Ja se licno nisam uvrijedio i znam te i znam kako razmisljas ali ipak nije fer takve izjave bacati radi nekih ljudi!

On je bacio 5000KM u ovjes i muziku,
Ja sam imao preko 5000KM samo u motoru od dvice koji sam izvadio i sad opet jovo na novo na novom motoru,
Sva nasa auta bez obzira koliko stara i sta i kako vrijede vise tj ulozeno je u njih vise nego u pola serijiskih auta koje se vozaju ulicama!

Necemo potkuhavati fino sam napisao u zagradi da nikog ne vrijedzam niti omalozavam svak se trudi koliko moze i ne mora biti 2ca moze biti i kadet ako mislite da sam protiv VW marke , naravno ima i ljudi koji milione guraju pod haubu al opet ni Styling mu tu ne zaostaje , samo kazem da su oba eventa bitna kao i dB i tu se silne pare ulazu zato sve to treba da bude na jednom istom nivou a ne da bude samo popratni event

ja se slazem da gdje god imaju novcane prijave, da tu budu i novcane nagrade..
s druge strane, koliko vidim prijava stvarno nije velika i organizator se sigurno nece obogatiti od tih prijava.. taj pehar koji se dodjeljuje u osijeku je rucni rad i kosta sigurno mnogo,mnogo vise nego ta prijava, ali i to je nebitno...

ono sto je fakat je da je dB takmicarska disciplina poput SR-a.
style ne zelim omalovazavati i znam koliko se ulaze u auta, ali svako style takmicenje je prepusteno subjektivnoj ocjeni ljudi koji su sudije i po mom misljenju nikad ne moze biti regularno 100 % jer nema realnih parametara na osnovu kojih se mjeri..
styleri su svoja auta i napravili da bi se siroke mase njima divile, a praviti sad od styla neku takmicarsku disciplinu mislim da nije na mjestu. i vani se na style takmicenjima vise polaze na respect koji neko mjesto donosi nego li na novcanu nagradu..
kao sto igy rece, osvojen pehar na ovakvom takmicenju (pod uslovom da konkurencija bude kakva se ocekuje) znaci i po meni vise nego li 200 ili 300 KM na nekom nizerazrednom eventu. i klasifikacije u styleu idu u tom smjeru jer kao sto vidite nema konvencionalnih klasa..
najbolje pitajte madzida kako se osjecao na King of Europe u kragujevcu i je li mu drazi bio pehar ili simbolicna novcana nagrada...

dakle, za dB svakako podrzavam nagrade od uplata, a za style kako god bilo mislim da je ok ..

kada god je style na nekom eventu gdje ima i trka, uvijek ce biti popratna disciplina.. scena polako raste i siguran sam da ce u buducnosti biti vise manifestacija koje ce biti usmjerene samo na style i gdje ce i styleri i oni koji to prate doci na svoje..

pozz