Nurija Mahmutovic - Golf 4

Nurija Mahmutovic - Golf 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
GocaS6 je napisao(la):
nermin suljagic je napisao(la):
hahah,ovaj nije cuo za nuriju... :D
salim se ...
taj momak je legendaran na TK sto se tice 402m. trka...imao je crnu cetvorku tdi-a full zatamnjen sa kineskim natpisom na zadnjom bocnom staklu...mislim da je bio jedan od prvih (na nasim prostorima naravno)koji je pucao nitro u dizela i ubijao benzince...
a da,imao je problema sa mostarcima kad je jednom prilikom izgubio trku od jedne A6 3.0tdi i onda je bilo prepirke i pretnje....

Oprostite sa kojim je Mostarcima imao probleme? Na čijoj je to bilo trci :icon_rolleyes:?

neznam druze tacno imena,ali znam da je bio u pitanju a6 3.0tdi quattro koji ga je navodno uzeo i onda su nurija i njegovi htjeli da se ponovi trka jer su smatrali da je on pobjedio,ali tada nisu organizatori dopustili ponovnu trku pa je vajda bio nekog sranja(ja sam citao u casopisu a i pricao sam s nurijnim rodjakom koji je kako on kaze bio tamo na trci tada)neznam druze tacno datum odrzavanja ali znam 100% da je bilo u mostaru :icon_smile:

Član
ADO MOSTAR je napisao(la):
Nurija jedan od najvećih trkača iz BIH sa dizelom,njegova četrvrtica još uvijek živa na 402 metra samo što je sad vozi Alen Maljić(ako se ne varam)
Auto je i sada tip top i sad ide solidnih mislim 15 sekundi

da auto je sada od Alena Maljica clana AMK Carbon.

sto se tice nurije, covjek je ziva legenda sto se tice SR-a.

emirEX_sa je napisao(la):
ADO MOSTAR je napisao(la):
Nurija jedan od najvećih trkača iz BIH sa dizelom,njegova četrvrtica još uvijek živa na 402 metra samo što je sad vozi Alen Maljić(ako se ne varam)
Auto je i sada tip top i sad ide solidnih mislim 15 sekundi

da auto je sada od Alena Maljica clana AMK Carbon.

sto se tice nurije, covjek je ziva legenda sto se tice SR-a.

da samo nebih da govorim rekao sam okvirno koliko ide iako mislim da sad moze bolje jer u zadnjem razgovoru sa Alenom nagovijestio je mozda da ce ici male dorade na auto i motor

Član
addo je napisao(la):
A ko se sjeca prepucavanja na forumu Nurija (Golf IV 1.9 TDI) vs. Huka (Golf VR6) :)

Najjacha rasprava i provociranje na forumu koje ja pamtim :)

Sta bi od VR-a, Huka uze MPS-a i nikad ga ne zavrsi ?

Član
nije on imo problema s mostarcima nego sa gerom i njegovom organizacijom... tad nije bilo semafora i mjerne opreme nego ljudi na startu koji masu zastavom za start i ljudi na cilju koji govore ko je pobjedio... i ako su stotinjke u pitanju onda krene nagadjanje ko je pobjedio a vrlo cesto su se i ponavljale trke te se vazda svadjali ko je ranije krenuo itd itd....

takodjer nije bilo klasa po sekundama nego su bile klase po kubikazi i naravno svi dizeli su isli u istu kategoriju u kojoj je on bio neprikosnoveni sampion... s uvodjenjem klasa po sekundama on je nekako tad vec bio zasicen voznje te je odlucio ne takmicit se vise nego je presao na motor... sad je ozenjen i ne vozi vise trke nikakve i moze se rec da zivi "mirnim i povucenim" zivotom... uglavnom jedan od legendi i zacetnika bosansko hercegovacke sr scene...

Član
Ljetos nekad sam baš se zaganjao sa njim ovdje u Jablanici, slučajno krenuo na jezero i na semaforu iza mene na crvenom on stade... išao on iz pravca Mostara... upalim mu sva 4 i tamo prema Sa uz Lendavu (ona strana 3 trake) me preskoči... iako sam bio sa gti dvicom u koju se kolega kleo :D mislim nije bio Nurija već novi vlasnik golfa.

Inače gledao Nuriju par puta na SRu... golf je išao strašno, dimio još bolje ;)

Evo dvije slike tog golfa u Mostaru na nekoj trci vozač Alen Maljić

Prilozi

• 4642_1154340533164_1067196640_462743_6130758_n.jpg
    4642_1154340533164_1067196640_462743_6130758_n.jpg
    61,9 KB · Pregleda: 128
  • 4642_1154340573165_1067196640_462744_7394185_n.jpg
    4642_1154340573165_1067196640_462744_7394185_n.jpg
    64,8 KB · Pregleda: 138
nurija je jos uvijek clan SRCS i ubrzo ce se vratiti na drag stazu sa novim projektom .. ;)
vise informacija kad dodje vrijeme ;)

:123: :123:

Član
silverstar je napisao(la):
nurija je jos uvijek clan SRCS i ubrzo ce se vratiti na drag stazu sa novim projektom .. ;)
vise informacija kad dodje vrijeme ;)

:123: :123:

jel ovo ozbiljno? uvijek sam se nadao da ce biti tako jer covjek je stvarno bio idol svojevremeno.;);)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.