Nakon godinu dana došlo vrijeme da se tema opet malo otvori i doda ponešto što s eu međuvremenu radilo…puno toga se radilo ali su to sve zapravo bili popravci za kretenima (moram tako da ih nazovem jer to jesu!) od prethodnih vlasnika koji ne samo da nisu mazili ovo auto, nego su ga gazili i uništavali kako su stigli a očito se sve slomilo na meni da sam ja morala da krpim ono što su oni godinama uništavali!Nema smisla ni nabrajati čega je sve tu bilo, glavno da je puno toga urađeno koliko je bilo u mojoj moći a sada je ipak došlo vrijeme da se ja i Clipsa rastanemo :icon_cry: Nemam više snage ni volje da slušam one koji mi stalno isto ponavljaju tako da je bolje ovako…za sada ide u oglase ako se nađe potencijalni kupac (a ja se potajno možda nadam i suprotnom).Kada bi ostala u mom vlasništvu ja znam tačno šta bih uradila sa njom, ali da li će do toga doći ili će ipak naći novog vlasnika to ću još vidjeti…
Eh pa ovako da se napiše par stvari koje se radile za ovo vrijeme...
pošto ovi farovi koji su prethodno navedeni u temi su bili kupljeni na Ebayu ali kako i tamo ima prodavaca kao i svugdje koji petljaju, misteriozno su otišli nekom drugom ko je kupio iste a prodavac je imao samo jedan par!Nakon mjesec dana peglanja sa njim da mi nađe zamjenske, što nije uspio jer su se prestali proizvoditi, novac je vraćen i kupila sam samo providne žmigavce jer jednog starog i tako nije bilo a drugi svakako nije nešto.
Stari žmigavci:
Novi postavljeni na auto:
Kad već nisu mogle da budu neke bolje felge onda sam odlučila da bar ove malo uredim:
Napokon su zamijenjene i tablice za one kakve su i trebale da budu od početka:
Ovo su bile samo stinice jer za krupnije stvari nije bilo vremena od drugih problema pa ako ništa bar sam te detalje uspjela da uradim.
Na početku je pronađen mali uzročnik velikog problema:
A nakon njega je nastao drugi i do tada najveći...počla je da dimi nakon jednog mog testiranja po gradu, a odslužila svoje definitivno nakon puta do Slavonskog i nazad... :
Nakon toga je auto veći dio vremena stajalo s obzirom da od vožnje u takvom stanju nije bilo ništa a na kraju ni od samog paljenja auta.Kada je napokon sve popravljeno i smontirano auto, problem s paljenjem se pokazao da nije ni bio u senzoru kako smo mi mislili.Uz malo pomoći Lasera (isto auto kao Eclipse, proizvodnja Chryslera) i malo razgledanja po autu nađen je i uzročnik tog problema:
(slika sa Ebaya, zaboravila svoj slikati)
Riješeno i to tako da sada auto i pali i vozi napokon kako je trebalo odavno :icon_smile:
A ovo bi bilo nešto novijih slika auta:
Sjedište vozača na žalost od početka skroz poderano a meni žao da sve presvučem u eko kožu radi njega samo a pored drugih troškova nemoguće bilo da to dođe na red
Znam, pretjerujem sa slikama, al ovo je ništa od onog koliko ih ima...šta ću, priznajem, meni je prelijepa (zaljubljena sam u nju, kako god
) :icon_smile:
Kako ću se rastati od nje to još uvijek ne znam al se tješim... :icon_sad: