Mali savjet - Hrdja ?

Mali savjet - Hrdja ?

Radi se o tome da se na soljama pojavila hrdja pa me ukratko zanima kako najeftinije i najbolje da se to sanira ? Solje su mi bitne da ne propadnu jer ja ne znam koliko je ovo ozbiljno nisam se susretao s istim nikad , i hauba je dala par znakova hrdje kao i dio gdje ide nosac motora pa et ako neko moze ukratko sta da se radi s tim:icon_question:

I da naravno nije rijec o Opelu , radi se o Fiatu puntu mk2

Član
Valja ga malo izlakirati i zaštititi. Ovo na šoljama ne izgleda opasno, brusilicu i odgovarajući šmirgl u ruke i deri. poslije baci nešto za rđu, malo kita, malo šprickita, malo farbe i to je to. Mada, ako je na ovako vidnom mjestu izbila, mogu misliti šta je na skrivenim mjestima.:icon_confused:

Ovo je povrsinska, dobro ti je napisao Oggy sta mozes uraditi, i to cak sam :D Jesi li gledao iznutra kakvo je ? Odvezi ga negdje na kanal ili dizalicu pa dobro pregledaj. Ja kontao opel :lol: ;)

Cudno je sto ostalo djeluje ok , bio je na tehnickom nisu nista rekli , jedino gdje ima hrdje je ove solje oko nosaca i narpijed malo na haubi , neka zemska je vozila tako da mozda to stoji tu godinama pa se lagano siri sta ja znam . Sto se tice solja ne mora biti estetika samo da se sanira

Član
ošmirglaj fino,skini hrđu,ofarbaj ,i onda baci vosak, imas ga kupit u spreju u svim autolakovima gdje se prodaju farbe za auta ;)

To sto izgleda povrsinki bri brusenju otici ce prilicno duboko, pa cisto da znas sta te ceka..Kad pobrusis, DOBRO odmasti, zatim nanesi MOBIHEL PRIMER (zeleni) ostavi 24 sata pa onda na to radi sto mislis dalje (ako treba pokitati, baciti spric kit, pa boju)...

Član
Sve su ti rekli a to je normalno na puntu tog godista i sa tim motorom pogotovo ako je bio kraj mora gdje;)

Autic je iz Slovenije , neka zena je vozila vidi se da nije bas pazila na exterijer a za cudo unutra je u jako dobrom stanju . Dosao je sad u moje ruke i ide uljepsavanje , imam dosta packica po branicima kao i pukotina al nista sto se ne moze srediti :D