Kupovina auta, sta izabrati ???

Kupovina auta, sta izabrati ???

provjeris cijene servisa i ono koje mozes odrzavat kupis, a ne ono jeftin za odrzavanje a veliki servis 1200KM, ne znam kome je to jeftino :icon_question::icon_question:
 
Član
evo ti jedan primjer http://www.pik.ba/artikal/954924/bmw-e39-530d/
a vidi i a6 to su ti prave limuzine
mani se 407 kazu svi da je pretijesan,a na renou ili daciji bi izgubio puno para
to je moje misljenje....sretno
 
Član
Ma uzmi BMW 5 ako ti se vec svidja a zasto nebi i Insigniu valjda se moze koja polovna naci za nesto manje para
 
Član
@xxfmanxx
i ja sam cuo samo rijeci hvale za lagune,ko god da je ima hvali je ili da je se moze rijesiti ili su stvarno dobre ;)



ekusetic je napisao(la):
i kome će za 3 godine prodati tu lagunu i koliko će izgubiti novca???
vw i bmw favoriti....
Ma na svakom autu izgubis,a da bi se namijeriti kako treba na auto nema veze sto kasnije izgubim jer sigurno ce biti duzi perido kod mene.

dzinn16v je napisao(la):
100 ZENA 200 SISA....glupa pitanja svatko lajka ono sto se njemu svida...nemas sta traziti savjete,kupi ono sto ti se svida i dobro,neces druge slusati...
Kako nemam sta traziti savjet,uvijek je bilo dvije glave pametnije od jedne i nisam ja rekao da meni neko kaze sta cu uzeti,i da cu ja to uzeti nego da preporuce neke auta koje nemaju mane i sl :cool:

Sahman_Turbe je napisao(la):
trazi 530d i miran si...
Izgleda da ce i biti tako :D samo me interesuje jeli BMW 320d do koje godine imaju tu manu s turbinom jeli npr facelift model ima isti problem ?

RS6Avant je napisao(la):
530d odlican izbor , motor same pohvale , potrosnja mu je odlicna oko 8L gradske voznje znaci penzija , a divljanja šestak je uzima duplo sigurno, , manual .godina iznad 2001 , m oprema znaci zemlja auto :D benzin isto je odlican izbor sa plinom

fokus, laguna su smece "PORED" petice ...tako da samo je novac i stanje vozila upitnik :))

BMW je BMW :cool: a a sad za novac kojim ja rapolazem zasigurno se moze naci fin sa dobrom opremom :D

tictac je napisao(la):
evo ti jedan primjer http://www.pik.ba/artikal/954924/bmw-e39-530d/
a vidi i a6 to su ti prave limuzine
mani se 407 kazu svi da je pretijesan,a na renou ili daciji bi izgubio puno para
to je moje misljenje....sretno

a6 jesu dobre i sve to al brate meni su ruzni do bola :icon_mad: a 407 mi se isto jako svida :icon_biggrin:

GreenDevil je napisao(la):
kupi sebi Merca okonju i vozi se ko gospodin :lol:

Ma pun je Srebrenik gospode i bez mene :lol:

uco_opc je napisao(la):
Ma uzmi BMW 5 ako ti se vec svidja a zasto nebi i Insigniu valjda se moze koja polovna naci za nesto manje para

Insignia je vec druze previse para:icon_rolleyes:


@CoL3 hvala drug na savjetima ;)

@idosa izgleda da ce najvjerovatnije bembara se i kupiti
 
Član
A treba obratit paznju i na ostale troskove vezane za auto, prije svega registracija, preko 2.0 te pocnu udarat po dzepu, pa onda tu su i servisi, dijelovi itd. pa ako imas namjeru uzet auto koje ces vozat duze vrijeme, recimo nekih 4-5 godina, onda to sve fino treba razmotrit. moze se nac lijep merc il benga za petnestak hiljada, al nedo bog dragi da mu rikne nesto vece. ma u glavnom nije se lako odlucit, al ja bi to sve fino sabrao, oduzeo i odprilike vidio koliko bi me koje auto doslo godisnje. ja znam par likova koji se vozaju u bmw-ima peticama, samo da glume mangupe i kad im sjedes u auto, sve moguce lampice su popaljenje, servo, abs, air bag, engine chack, uvjek se voze na rezervi itd, jer su skupili nesto love da ga kupe i naravno nemaju dovoljno da odrzavaju ta auta, al jbg benga se voza.
 
Kolega, ako misliš "skupiti" 15-17 hiljada maraka i dati za auto, ja ti ne preporučujem te velike -I VEĆ ISTROŠENE- limuzine. Dobro razmisli hoćeš li moći održavati to, naravno, ako ti je prioritet uvijek imati ispravan auto.

Moj savjet, manje auto, manje godina starosti, manje kilometara, a za taj novac se može naći nešto.


Ali opet na kraju, tvoj novac - tvoj izbor ;)
 
Član
@xxfmanxx ma nisu sad problem toliko pare mislim odrzavati i sve to nije problem mene samo brine da ne uzmem neko auto i se stalno kvari a ovo odrzavati redovno i to nije problem za pare :D

@Porschefan ma sta da uzmem neku ko sto zika kaze zabu,a uvijek je tu i stari da pomogne sa novcem ako zapne,meni se najvise svida bmw 3 i malo je falilo da ga kupim prosle sedmice,ostali smo u neki 300€ da ne pazarimo,i tek jucer kaze mi jedan majstor da imaju problema s turbinom
 
Ja ti samo kažem, a vjerojatno ti je i poznato, da dosta ljudi daa zadnje pare za "komad auta" pa kad bude kvar ili kad dođe veći servis - ajme bože pomagaj. :icon_smile:

Ali opet ti ponavljam, ako možeš priuštiti nešto bolje ,luksuznije .... ;)
 
Član
Ja bih najprije za te pare uzeo Opel Astru, sve su za te pare najmanje 5 godina mlađe, a i jos koju hiljadu dodaš i mozes novu uzeti,sad za odrzavanje nezz kako je...
 
Član
ako imas za redovno odrzavanje i registraciju uzmi bengu, zasto da ne, samo treba nac jednu da je u dobrom stanju, da nije udarana i to. e sad malo je zeznuto ako je kupujes vani da li ces je moc odvuc do nekog majstora da je podigne i da je pregleda i to prije nego sto pazaris.
 
Član
Od novih, pogledao bi Kiu Ceed i Ceed SW (karavan), moze i Kia Soul (ako zelis biti jedini u gradu sa tim autom, vidio sam samo 1 do sad), onda Daciu Sandero Stepway imas ili Dustera i Skode Roomster i Octavia. Raspitaj se o Roomsteru Scout, koliko sam cuo nijedna nije prodana u BiH, a auto izgleda predobro. Nisam siguran ni dali je ima u klasicnom cjeniku vozila, al sigurno se moze naruciti i nije mnogo skuplja od obicnog Roomstera, a super auto za nase puteve.

car_photo_215734_7.jpg
 
A Citroen C4 coupe ? Nadjes kakvu VTS ili VTR izvedbu, bilo ih je par po piku... razlikuju se od ostalih na cesti ;)
 
Član
Ja iskreno ne znam sta bih uzeo da kuoujem sad za te pare, podji od toga za sta ti treba auto...za grad, za putiovanja, za porodicu? hoces li manji, veci, coupe, hatch, limuzinu, brz, ekonomican... ima tu hiljadu parametara pa kad sve to saberes i oduzmes vidis sta se uklapa u izbor i onda biras koji bi auto. Tako bi barem ja isao...
 
Top