Al_Galone je napisao(la):Aha a sta vi to onda pokusavate napraviti pitu od govana?
Mislim ne vidim svrhu? Ako zelis solidnog dizela,koji nece gubiti dah uzbrdo,napravite fabrickog GTD intercoolera sa 80KS i uzivas vozajuci se.
Ako zelis brzo auto,prodas dizela i kupis brzo auto!
Ako nema snage da zavrne turbinu,zamisli sta se onda tek desava kada mu stavis kompresor na radilicu? Umre?
Inace je poznato da kompresori zahtjevaju jace motroe jer kradu dosta snage sa radilice da bi se pogonili.
.nOKe je napisao(la):Al_Galone je napisao(la):Aha a sta vi to onda pokusavate napraviti pitu od govana?
Mislim ne vidim svrhu? Ako zelis solidnog dizela,koji nece gubiti dah uzbrdo,napravite fabrickog GTD intercoolera sa 80KS i uzivas vozajuci se.
Ako zelis brzo auto,prodas dizela i kupis brzo auto!
Ako nema snage da zavrne turbinu,zamisli sta se onda tek desava kada mu stavis kompresor na radilicu? Umre?
Inace je poznato da kompresori zahtjevaju jace motroe jer kradu dosta snage sa radilice da bi se pogonili.
ja ne pravim pitu od govana, ja sam sebi zacrtao cilj, i sa malim icom i stock pritiskom na turbini je golf isao bolje nego intercooler (bar ona dva na koje sam naletio), sada sa vecim icom i malo vise pritiska ce ici sigurno bolje, a opet ce se moci vozati, i meni ce to biti sasvim dovoljno.. bez ikakvog stetnog djelovanja na motor..
jesi ti to probao pa pricas, ili se vodis starom dobrom pricom cula kazala ?bucky_mb@yahoo je napisao(la):i ja mislim da se ne isplati ulagati u ove motore,,
prvo sto su stari 20 i kusur godina,, a drugo nemaju potencijala za
tuning,, ko hoce nesto vec da poduzme u vezi snage,, onda malo veca turbina
i ic, opet i to nista specijalno ne daje
hasseroder je napisao(la):noke jel veci intercooler dale vise kw i kako mislis podici pritisak na dvojkinoj turbini?
bucky_mb@yahoo je napisao(la):matematika ti je da ce te 1,8 gt puhnuti
i ako mislis da je 1,6 td pogodan za tuning, ja zavrsavam raspravu
nazalost i ovdje je prisutna ona stara izreka,, svako svoga konja hvali:icon_mad:
treba biti realan pa priznati,, i ja imam sepet jos veci 1,3 pa priznam da je tuga od motora,,
doduse brzi jeste od 1,6 dizela obicnog ,ali je tuga,, ovaj 1,6 td nije los vozio sam ga vise puta,,
po meni on nema uopste neko ubrzanje niti ista,, tezina ga je*e,, i ne znam sta da mu uradis razlika
ne moze biti drasticna