Sambo je napisao(la):Jeli tvoj golf ima turbo? To znaci vec imas kompresor, ili ti kad kazes hoces kompresor misliz na supercharger ili kako se vec zove?
Bmw Mini koriste Eaton kompresore koji se lako mogu naci na ebay-u pojeftino
Skini turbo, napravi nosace iugradi kompresor, pojacaj bosch pumpu i puni oko 0.5-0.7 bari pritiska i poigraj se sa gti-ma
Znam da je lakse reci nego uciniti ali se lako moze odratiti
ljuboje je napisao(la):druze
samo onaj motorcic 59kw ,malo pojacaj bosch pumpu,malo turbinu,k&n fitercic,i ima da ide ko nevrijeme...(racunajuci prema ovim starijim dizelima,ali i ponekim benzincima......)
bar je tako kod mene
a ako hoces nesto ozbiljnije,onda 1,9tdi iz trojke i na chip i onda je zabava na nivou...
GreenDevil je napisao(la):njegov turbo puse na 0.7-0.8 bari, cilj je da ide na 1 do 1.2 bara, to je "recimo" neki maximum za taj motor
.nOKe je napisao(la):GreenDevil je napisao(la):njegov turbo puse na 0.7-0.8 bari, cilj je da ide na 1 do 1.2 bara, to je "recimo" neki maximum za taj motor
k12 sumnjam a puse toliko, mozda 0.6 max..
sto se tice maximuma motora, gledao sam na vwdiesel forumu motore na kojima k24 puse preko 2 na stock motoru i prevalili su vec preko 50k na tom setupu..
meni to pomalo zvuci nevjerovatno, ali eto..
GreenDevil je napisao(la):.nOKe je napisao(la):GreenDevil je napisao(la):njegov turbo puse na 0.7-0.8 bari, cilj je da ide na 1 do 1.2 bara, to je "recimo" neki maximum za taj motor
k12 sumnjam a puse toliko, mozda 0.6 max..
sto se tice maximuma motora, gledao sam na vwdiesel forumu motore na kojima k24 puse preko 2 na stock motoru i prevalili su vec preko 50k na tom setupu..
meni to pomalo zvuci nevjerovatno, ali eto..
ma moze se prec i 100.000 ako se lagano voza
Al_Galone je napisao(la):A zasto jednostavno ne kupiti novu vecu turbinu,staviti veci IC,naci najvece moguce dizne koje pasu na taj motor i to je maksimum koji ces dobiti!
Potrosit ces oko 3000KM a neces imati preko 100KS al eto ako hocete izvuci sve iz dizela onda je to jedini put!
.nOKe je napisao(la):Al_Galone je napisao(la):A zasto jednostavno ne kupiti novu vecu turbinu,staviti veci IC,naci najvece moguce dizne koje pasu na taj motor i to je maksimum koji ces dobiti!
Potrosit ces oko 3000KM a neces imati preko 100KS al eto ako hocete izvuci sve iz dizela onda je to jedini put!
vecom turbinom nece nista dobit, jer nema kuveta da je zavrne, tako da te dizne i ostalo padaju u vodu..