Ljudi, ja neznam gdje vi servisirate auta...Obisao sam gotovo sve "ovlastene" u Sarajevu, jer radim sa njima, najbolje opremljen i meni najjaci utisak je ostavio Hyundai servis na Barama, jest da je otvoren ovo ljeto al unutra je sve "ko 2 piste" , i za vasu informaciju kod njih 1 radni sat kosta 30 KM, prije 2 mjeseca sam bio, neznam samo dal je sa PDV-om ili bez al opet je to u najgorem slucaju oko 35 KM.Satnica u skoro svakom ovlaštenom servisu kojeg sam vidio kod nas nije bila manja od 60 km. Ne znam o čemu ti pričaš. Kakva je satnica za lakše servisne radove, prvi put čujem
znači ako neko dođe sa santafe i i10 cijena će biti 30km, u oba slucaja im treba recimo 2h da odrade mali servis i za oba ce biti 60km ruke?Ljudi, ja neznam gdje vi servisirate auta...Obisao sam gotovo sve "ovlastene" u Sarajevu, jer radim sa njima, najbolje opremljen i meni najjaci utisak je ostavio Hyundai servis na Barama, jest da je otvoren ovo ljeto al unutra je sve "ko 2 piste" , i za vasu informaciju kod njih 1 radni sat kosta 30 KM, prije 2 mjeseca sam bio, neznam samo dal je sa PDV-om ili bez al opet je to u najgorem slucaju oko 35 KM.
DA naravno, rad-satnica je jedinična stavka, i nije uslovljena tipom vozila, dijelovi diktiraju cijenu servisa.znači ako neko dođe sa santafe i i10 cijena će biti 30km, u oba slucaja im treba recimo 2h da odrade mali servis i za oba ce biti 60km ruke?
@aServis
Pa covjece tebi je isplativiji otici u ovlasteni servis i reci promjenite ulje i filtere i to i platiti. (max cetvrtinu satnice)
Ti odes u ovlasteni i oni ti tamo sat vremena pregledaju VIZUELNO svjetla, tecnost za brisace, ulje od kocnica, dubinu sare i sl. Pa to ti mozes sam pogledati ne razumijem sta se tu ima upisivati u knjizicu da su oni pregledavali svjetla u gepeku, tecnost i sl...Koga to zanima.
moze odgovor na ovo pitanjeulje koje se prodaje u motorexu i autodjelivma "auto parts" dali je original ?
To se meni desilo kad sam vozio auto na prvi servis ( 15 000 km ) i jos mi naplatise tecnost za sajbu 2l 10 km ... Tad sam otisao kod njih i nikad vise u ovlasteni !!! Od tada ja kupim ulje i filtere ili sta vec treba odnesem majstoru i prodjem poprilicno jeftinije .@aServis
Pa covjece tebi je isplativiji otici u ovlasteni servis i reci promjenite ulje i filtere i to i platiti. (max cetvrtinu satnice)
Ti odes u ovlasteni i oni ti tamo sat vremena pregledaju VIZUELNO svjetla, tecnost za brisace, ulje od kocnica, dubinu sare i sl. Pa to ti mozes sam pogledati ne razumijem sta se tu ima upisivati u knjizicu da su oni pregledavali svjetla u gepeku, tecnost i sl...Koga to zanima.
moze odgovor na ovo pitanje
@aServis na specifikaciji materijala nema nigdje ulje za kocnice koje toliko spominjes , znaci ipak mali servis je ulje i filteri ili ?
svaki drugi mali servisi ili 30000 hilja ide ta zamjena ulja, i onda servis bude skuplji 40km...moze odgovor na ovo pitanje
@aServis na specifikaciji materijala nema nigdje ulje za kocnice koje toliko spominjes , znaci ipak mali servis je ulje i filteri ili ?